Android Sistem Uygulamaları Artık Otomatik Güncelleniyor

Android'deki bazı uygulamaların kendi kendine güncelleme alması üzerinde çalışılıyor.


Android işletim sistemiyle çalışan bir cihaz satın aldığımızda içerisinde hâlihazırda yüklü sistem uygulamalarının bulunduğunu görürüz. Cihazımız için kritik önem taşıyan bu sistem uygulamalarının sürekli güncel tutulması hem cihazınızın performansı için hem de sizin güvenliğiniz için oldukça yararlı olacaktır.

Google'dan gelen bir adım ise bu uygulamaların sürekli güncel tutulması yönünde. Güncellenebilmeleri için normalde kullanıcı hesabı ile Android cihaz üzerinde giriş yapılmasını gerektiren bu uygulamalar artık kullanıcı girişi gerektirmeyecek. Google, Android ile yüklü gelen uygulamaların otomatik olarak güncelleme alması yönünde testlerine başladı.

Silikon Vadisi devinin Android geliştiricilerine gönderdiği e-posta yoluyla ortaya çıkan bu yeni özellik; Android işletim sistemi ile çalışan bir cihaz herhangi bir Google Hesabı'na bağlanmamış olsa bile, sistem uygulamalarının kendilerini güncelleyebilmelerini ve cihazların daha sağlıklı çalışabilmelerini sağlayacak.

Google'ın bu özelliğini Android 5.0 ve üzeri işletim sistemleri ve uyumlu cihazlar için birkaç ay sürecek olan test aşamasını başlattığı söyleniyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




iOS 12.3.1,  Eski iPhone'ların Pil Ömrünü İyileştiriyor
iOS 12.3.1, Eski iPhone'ların Pil Ömrünü İyileştiriyor

Bir YouTuber tarafından yayınlanan teste göre Apple, iOS 12.3.1 güncellemesi ile birlikte eski iPhone modellerinin şarj sürelerinin belirgin bir şekilde iyileştiriyor. ...

5G'nin Mobil Oyunlar Üzerindeki Etkisi Ne Olacak?
5G'nin Mobil Oyunlar Üzerindeki Etkisi Ne Olacak?

Yeni kablosuz iletişim teknolojisi 5G, mobil platformdaki oyunlara ne gibi değişiklikler getirecek? Gelin bu sorunun yanıtını detaylarıyla inceleyelim. ...

Evrenin genişlemesi her yönde aynı olmayabilir
Evrenin genişlemesi her yönde aynı olmayabilir

Kozmolojinin temel fikirlerinden biri, yeterince büyük mesafelere bakarsanız her yönün aynı görünmesidir. NASA’nKozmolojinin temel fikirlerinden biri, yeterince büyük mesafelere...