Spotify: Adblock Kullanırsanız Ban Yersiniz

Spotify, geçtiğimiz perşembe günü güncellediği topluluk kurallarıyla oldukça enteresan bir karara imza attı.


Her ne kadar bazı şirketler ve internet siteleri için gelir kapısını kilitliyor olsa da Adblock hayatın gerçeği. Birçoğumuz internette saçma sapan reklamlara ve pop-uplara maruz kalmamak için bu tip reklam engelleyicileri kullanmayı tercih ediyoruz.

Ancak yeni dönemde, Spotify'da Adblock ve benzeri reklam engelleyici uygulamalar kullanmak başınızı çok ağrıtabilir. Perşembe günü güncellenen topluluk kuralları ve sonrasında gönderilen e-mail'e göre, 1 Mart'tan sonra Spotify kullanırken Ablock'u açık bırakırsanız ve Spotify bunu fark ederse hesabınız sonsuza kadar banlanabilir.

Elbette bu alınan karara sadece Adblock değil, Spotify Admuter benzeri eklentiler de dahil. Kullanıcılar bu ve benzer eklentileri, çalan reklamları duymamak için kullanabiliyor. Açıkçası Spotify gibi abone sayısı 100 milyona ulaşan bir platformun bu tür radikal bir karar alması şaşırtıcı. Ne kadar uygulanabilir olacağını da beraber göreceğiz.




Vestel Venus E4 Satışa Çıktı: İşte Fiyatı
Vestel Venus E4 Satışa Çıktı: İşte Fiyatı

Vestel'in uygun fiyatı ve özellikleri ile ön plana çıkan akıllı telefonu Venus E4 resmen satışa sunuldu. ...

iOS 13’te Önemli Bir Güvenlik Açığı Bulundu
iOS 13’te Önemli Bir Güvenlik Açığı Bulundu

iOS 13’ün piyasaya sürülmesi beklenirken, bir araştırmacı iOS 13’ün beta versiyonunda bir güvenlik açığı keşfetti. Jose Rodriguez isimli araştırmacı, kilit ekranı atlanarak...

Microsoft, ‘Yapılacaklar’ı Mac Cihazlara Getirdi
Microsoft, ‘Yapılacaklar’ı Mac Cihazlara Getirdi

Daha önce iOS, Android ve Windows gibi platformlarda bulunan Yapılacaklar uygulaması, Mac platformuna da geldi. ...