NVIDIA'nın 'Ampere' GPU'larının Geliş Tarihi

Son dönemde ekran kartı pazarında AMD ile büyük rekabet içinde olan NVIDIA'nın 7 nm işlem sürecinden geçerek üretilecek Ampere mimarisinine sahip GPU'ları, piyasadaki dengeleri değiştirebilecek potansiyele sahip. Bugün ortaya çıkan bir habere göre NVIDIA'nın bu önemli hamleyi yapacağı tarih belli oldu.


Dünyanın ilk 7 nm işlem sürecini kullanan GPU üreticisi olma unvanını AMD'ye kaptıran NVIDIA, 7 nm GPU'lar için Ampere mimarisinin üzerine yoğunlaşmıştı. Yaklaşık 3 ay önce bu GPU'ları TSMC'den daha uygun fiyata üreteceği için Samsung ile anlaşan şirket, görünüşe göre elini çabuk tutmak istiyor.

Daha önce 2020 yılında piyasaya sürüleceği hakkında iddialar ortaya atılsa da NVIDIA'nın yeni GPU'larının ne zaman geleceği merak konusuydu. Almanya merkezli teknoloji sitesi Igor’s Lab'de bugün ortaya çıkan bir habere göre Ampere mimarisine sahip 7 nm GPU'ların geliş tarihi belli oldu.

NVIDIA'nın Ampere GPU'ları, 2020'nin ilk yarısında geliyor:

nvidia gpu

Ortaya çıkan EEC Sertifikası ve Tayvan merkezli teknoloji sitesi Digitimes'tan alınan bilgiler, Samsung'un üreteceği 7 nm GPU'ların önemli performans artışı getireceğini gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde bulunduğumuz yılın çeyrek kazançlarını açıklayan şirketin gelir kaybı da yeni GPU'larla birlikte en aza indirgenecek diyebiliriz.

Yeni GPU'larla birlikte yeni çeyrek rekorları kırmayı hedefleyen şirketin RTX çizgisini bozmaması ve bu çizgiyi Ampere ile bir üst seviyeye taşıması bekleniyor. Turing GPU'ların 1080p 30 FPS'de ışın izleme teknolojisine sahip olduğunu düşünürsek Ampere ile bu değerler daha da gelişebilir.

Ampere mimarisiyle üretilecek yeni GPU'ların Samsung’un 7 nm’lik EUV işlem sürecine dayanması, performans yanında güç verimliliği konusunda da sağlam iyileştirmelerin gelebileceği anlamına geliyor. Tüm bu beklentilerin karşılanıp karşılanmayacağını görmek için 2020'nin ilk yarısını beklememiz gerektiğini hatırlatalım.




HyperX'ten Oyun Yayıncılarına Özel Mikrofon: Quadcast
HyperX'ten Oyun Yayıncılarına Özel Mikrofon: Quadcast

Kingston'un oyunculara özel ürünler üreten alt markası HyperX'ten yayıncılara özel bir mikrofon duyuruldu. ...

En İyi Samsung Telefonları - 2019
En İyi Samsung Telefonları - 2019

Güney Koreli elektronik devi Samsung, akıllı telefon pazarındaki satış liderliğini uzun bir süredir devam ettiriyor. Firmanın her yıl piyasaya sürdüğü amiral gemisi sınıfındaki...

Türkiye, Facebook'a 1.6 Milyon TL Ceza Verdi
Türkiye, Facebook'a 1.6 Milyon TL Ceza Verdi

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, sosyal medya devi Facebook’a kişisel verilerin korunmasına yönelik ihlal nedeniyle ceza verdi. Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından Facebook’a verilen...