Windows'un Son Güncellemesi, Bluetooth Cihazları Engelliyor

Microsoft'un kullanıcılarına sunduğu son güvenlik güncelleştirmesinin bazı cihazların bluetooth bağlantılarını engellediği ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Microsoft yetkilileri, güvenlik güncellemesinin bluetooth aygıtları ile ilgili olduğunu ve kullanıcıların cihazlarıyla ilgili güncellemeleri kontrol etmeleri gerektiğini söylediler.


Microsoft, 11 Haziran 2019 tarihinde Windows kullanıcıları için bir güvenlik güncellemesi yayınladı. Bu güncelleme, bazı günvenlik açıklarını gideriyordu ve iyileştirmeler içeriyordu. Bu güncelleştirmenin kullanıcılara sunulmasıyla birlikte bazı kullanıcılar, Bluetooth cihazlarını bilgisayarlarına bağlayamadıklarını fark ettiler. Yaşanan bu durumun Microsoft'a bildirilmesiyle birlikte yetkililer olayı incelemeye başladılar. İncelemelerin tamamlanmasıyla birlikte Microsoft yekililerinden konuyla ilgili bir açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda, güvenlik güncelleştirmesinin eski cihazları 'güvenilmez' olarak işaretlediği belirtildi.

11 Haziran'da sunulan güvenlik güncelleştirmelerinin Bluetooth bağlantılarında bulunan bir açığı giderdiğini açıklayan Microsoft yetkilileri, bu durumu düzeltmek için ilk olarak Bluetooth cihazlarının yazılımlarını güncellemek için cihaz üreticiyleriyle irtibata geçilmesi gerektiğini belirtti. Yetkililer, herhangi bir güncelleme bulamayan kullanıcıların, yeniden Bluetooth bağlantılarını yapabilmek için bu güvenlik güncelleştirmesini kaldırabileceklerini söylediler.

Bu problemle ilgili olarak yapılan açıklamalarda sorunun doğrudan bir üreticiyle ilgili olmadığının altı çizilerek, genelde Android 7 işletim sistemine sahip olan akıllı telefonların bu problemi yaşayabileceği belirtildi. 

  • Not: Microsoft'un kullanıcıları için sunduğu güvenlik güncelleştirmeleri genel anlamda hayat kurtarıcıdır. Çoğu güvenlik açığının önceliği düşük olsa da güvenlik açıkları her zaman risktir. Bu yüzden Webtekno ekibi olarak sadece Windows işletim sistemi kullanan cihazlarınızı değil, tüm elektronik cihazlarınızı güncel halde kullanmanızı tavsiye ederiz.




Bu Chrome Eklentisi Sekmelerinizin Kontrolünü Sağlıyor
Bu Chrome Eklentisi Sekmelerinizin Kontrolünü Sağlıyor

Eğer bir araştırma yapmak için veya işiniz dolayısıyla birden çok sekme açmak zorunda kalıyorsanız ve bu sekmeleri kapatmayı unutuyorsanız, şimdi anlatacağımız eklenti tam size...

Windows 0x00000024 hatası nasıl düzeltilir? 2020
Windows 0x00000024 hatası nasıl düzeltilir? 2020

0x00000024 hatası bilhassa Windows kullanıcılarının sık sık karşısına çıkan ve “mavi ekran” diye deyim edilen bir meseledir. Bu meseleden etkilenen kimi kullanıcılar, hatanın...

Cumhurbaşkanlığı Düğmeye Bastı: Momo'ya Karşı 8 Önlem
Cumhurbaşkanlığı Düğmeye Bastı: Momo'ya Karşı 8 Önlem

Çocuklar için son dönemde dijital ortamdaki en büyük tehlikelerden biri olan Momo oyunu için, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi 8 maddelik önlem planı açıkladı. ...