Apple'ın Canını Sıkan iOS 13 Geçiş Oranları Açıklandı

Apple, iPhone modellerine 19 Eylül'de yayınlanan iOS 13 için ilk istatistikleri yayınladı. Apple'ın mobil işletim sisteminin yeni sürümünün cihazlardaki yaygınlaşma hızı, iOS 12'nin gerisinde kaldı.


Apple'ın iOS 13 güncellemesi, yayınlandıktan sonraki ilk birkaç hafta boyunca hatalarla gündeme gelmiş olsa da kullanıcıların tercih oranları üzerinde çok fazla etkisi olmadı. Şirketin verilerine göre iOS 13 güncellemesi alan iPhone'ların %50 kadarı iOS 13'e geçiş yaptı.

Mobil işletim sisteminin önceki yazılımı iOS 12, sadece 23 günde %50 seviyesini aşmayı başarmıştı. Sadece son dört yılda satın alınan iPhone'larda ise bu oran yüzde 55'e yükseliyordu.

Diğer telefonların çoğunun iOS 12 kullandığını göz önüne aldığınızda sayılar özellikle Android ekosistemine göre daha iyi görünüyor. App Store'a erişim sağlayan tüm iPhone'ların %41'i iOS 12 kullanıyor ve yalnızca %9'luk bir kısmı daha eski bir iOS sürümü kullanıyor. Son dört yıl içinde satın alınan cihazların %38'i iOS 12 kullanırken, kullanıcıların yalnızca yüzde 7'si daha eski bir işletim sistemi kullanıyor.

ios 13

Diğer yandan iPadOS için açıklanan rakamlar ise hayal kırıklığı yaratıyor. Tüm iPad'lerin %33'ü yeni işletim sistemini kullanıyor ve son dönemde satın alınan yeni iPad'lerin yalnızca yüzde 41'inde iPadOS yüklü.

Google'ın işletim sistemi Android, bu seviyede bir güncelliğe hiçbir zaman erişemedi. Öyle ki şirket, son zamanlarda sistemlerinin oranlarını bildirmeyi dahi bıraktı. Google'ın bu cephede verdiği son rakamlara göre geçtiğimiz Mayıs ayında Android 9 Pie dünyada çapındaki tüm Android cihazlarının yalnızca yüzde 10,4'ünde bulunuyordu... Milyonlarca telefonda hizmet veren işletim sistemi, farklı marka ve modellerde çok çeşitli sürümlere parçalanması nedeniyle kötü gidişatını sürdürüyor.

Son olarak macOS Catalina üzerinde çalışmalar da devam ediyor. iOS 13 gibi telefon güncellemelerinin çıkardığı sorunlar düşük riskli olsa da masaüstü ve dizüstü bilgisayar işletim sistemi güncellemeleri daha dikkatli ilerliyor.




GTA San Andreas'ın Yeni Hileleri Keşfedildi
GTA San Andreas'ın Yeni Hileleri Keşfedildi

Bir YouTuber’ın da dâhil olduğu birkaç GTA hayranı, Grand Theft Auto: San Andreas’ın mobil versiyonunda, oyunun orijinal PS2 versiyonunda bulunmayan hileler buldu. Hilelerin birkaçı,...

Epic Games ve Steam Blizzard Overwatch’ın tam sürümünü ücretsiz yaptı! 2020
Epic Games ve Steam Blizzard Overwatch’ın tam sürümünü ücretsiz yaptı! 2020

Epic Games ve Steam‘in başlattığı fiyatsız oyun kampanyalarına Blizzard da dahil oldu. Firma büyük bir jest yaparak hayranlarının yüzünü güldürdü. Buna...

10 Yıl Önce Çıktığına İnanamayacağınız 10 Oyun
10 Yıl Önce Çıktığına İnanamayacağınız 10 Oyun

10 yıl dile kolay olsa da aslında ciddi bir zaman dilimi ve bu süre zarfında birçok oyun bizlerle oldu. Biz de bu yazımızda sizler için 10 yıl önce çıkan oyunları derledik. ...