iOS 13, Yeni Güvenlik Önlemleri Alıyor

Apple, iOS 13’te güvenlik konusunda kontrolü daha fazla ele almak istiyor. 9to5Mac ve başka yerlerdeki bazı beta denetleyicileri, gelecek güncellemenin konumunuzu isteyen uygulamaların alabildikleri konum bilgilerini kısıtlayabildikleri yeni bir bildirim paneli keşfetti.


Denetleyiciler, gelecek bir sonraki güncellemeyle birlikte, telefonda izin verdiğiniz uygulamaların konumunuzu paylaşma seviyesini korumak isteyip istemediğinizi soran bir bildirim paneli açıldığını fark etti. Bunun yanı sıra, panelde uygulamanın sizi nerelerde takip ettiğini gösteren bir harita ve neden takip ettiğini gösteren açıklamalar bulunacak. Eğer açıklamalar içinizi rahatlatmadıysa, konum bilgilerinizi sınırlayabilirsiniz. 

Bu bildirimler Apple’ın diğer platformlarında çıkmayacak. Bunun nedeni ise sürümlerin ya her zaman konum bilgisini sağlamayı desteklememesi (macOS ve tvOS gibi) ya da buna ihtiyaç duymaması (watchOS). 

Olasılıklar, gelecek bu yeniliğin kullanım alışkanlıklarınızı etkilemeyeceği yönünde zira çoğu kullanıcı uygulamaların sizi neden takip ettiğini biliyordur ancak eğer uygulamaları gerekliliklerini okumadan indirdiyseniz, bu yenilik size yararlı gelebilir. Özellikle seyahatlerinizin canlı kaydını oluşturan uygulamaları daha bilinçli olarak kullanmanızı sağlayabilir. 




Mobil Kameraların Geldiği En Uç Nokta: Oppo Reno 10X Zoom
Mobil Kameraların Geldiği En Uç Nokta: Oppo Reno 10X Zoom

Akıllı telefonlar, hızlı gelişen teknolojiyle birlikte, profesyonel kameraları yaklamaya oldukça yaklaşıyor. ...

Samsung Galaxy S21 5G Serisinin Renkleri Belirlendi! 2021
Samsung Galaxy S21 5G Serisinin Renkleri Belirlendi! 2021

2021 seneyin en merak edilen amiral gemilerinden Samsung Galaxy S21 5G, önümüzdeki hafta içinde tanıtılacak. Önceden bir hayli sızıntılar duyuran Evan Blass, telefon için hazırlanan web...

Windows 10'un Yeni Takvim Tasarımı İşte Böyle Olacak
Windows 10'un Yeni Takvim Tasarımı İşte Böyle Olacak

Microsoft'un Takvim uygulaması için oluşturduğu yeni tasarım ortaya çıktı. Mevcut Takvim tasarımından çok da uzaklaşmayan Microsoft, yeni tasarımda hem görselliği biraz daha...