Pro Fortnite Oyuncusu, Yaşı Yüzünden Twitch’ten Banlandı

Profesyonel olarak Fortnite oynayan bir Twitch yayıncısı olan HighSkyt’ın Twitch hesabı, yaşı nedeniyle kapatıldı.


Fortnite, son yılların en popüler oyunlarından biri. Özellikle çocuklar ve gençler, bu oyuna büyük bir ilgi duyuyor. Oyunun yayıncıları ve profesyonel oyuncuları da oldukça genç.

FaZe Clan, oyunda sık sık turnuvalarda yer alan bir ekip. Ekip üyeleri arasındaki anlaşmazlıklar ve Turner “Tfue” Tenney’in yakın zamandaki davası, takım hakkında yeni bilgileri açığa çıkardı.

Dava dosyalarına göre FaZe, takımın bir oyuncusunun yaşı hakkında yalan söyledi. Ekip üyelerinden HighSkyt’ın yaşı, oyuncu 11 yaşında olduğu halde 13 gibi gösterildi. 11 yaşında bir oyuncu Twitch’ten yayınlanan turnuvalara katılamıyor.

HighSkyt’ın yaklaşık 500 bin takipçisi bulunan Twitch kanalı, dava sürecindeki detayların belli olmaya başlamasıyla birlikte kapatıldı. Davada gündeme gelen iddialara göre FaZe sadece kendisi yalan söylemedi, HihgSkyt ve ailesini de yalan beyanda bulunmaya zorladı. Daha sonra da Upcomer adlı espor yayını, FaZe’in ekiple yaptığı sözleşmenin 12 yaşından 1 ay önce imzalandığını ortaya çıkardı. Upcomer, ailenin sosyal medya paylaşımlarından da deliller sundu.

Twitch, kanalı neden kapattığıyla ilgili bir açıklama yapmasa da cevap aslında oldukça bariz. HighSkyt kanalında, böyle bir karar almayı gerektirecek bir içerik ya da kayıt yok. Genç oyuncunun önündeki tek engel, Twitch’in koyduğu yaş sınırı. Bu platformda yayın yapmak için 13 yaşında ya da bu yaştan daha büyük olmak gerekiyor.

FaZe için işler pek de yolunda gitmiyor. Son dönemde sık sık kötü anlamda gündem olan e-spor ve yaşam tarzı organizasyonu, yine de Twitch yıldızı Nick “Nickmercs” Kolcheff gibi isimlerle sözleşme imzalamayı başarıyor.




Google'a Yeni Podcast Arama Özelliği Geliyor
Google'a Yeni Podcast Arama Özelliği Geliyor

Arama devi Google, platformu üzerinde yaptığı değişiklikler ve geliştirmelerle kullanıcılarının işini kolaylaştırmaya devam ediyor. Şirketin yaptığı son geliştirmelerden bir tanesi...

Telegram, rakip uygulamalar dururken sadece 72 saat içinde 25 milyon yeni kullanıcı kazandı !! 2021
Telegram, rakip uygulamalar dururken sadece 72 saat içinde 25 milyon yeni kullanıcı kazandı !! 2021

2021 sosyal uygulamalar için çok ehemmiyetli bir sene olacak gibi görünüyor. Dünyanın en popüler uygulaması WhatsApp, saklılık siyasetinde Facebook’un verilerinizi kullanma yetkisini...

AMD ve Intel’e Rakip mi Geliyor? Karşınızda NUVIA
AMD ve Intel’e Rakip mi Geliyor? Karşınızda NUVIA

AMD, Intel gibi işlemcilere rakip olacak yeni bir işlemci girişimi ortaya çıktı. A13 Bionic yongalarının arkasındaki isimler tarafından yürütülen NUVIA yongası, veri işlemlerinde...