iPhone Bataryaları Hakkında Doğru Bilinen 4 Yanlış Efsane

Apple, bataryalarını kasıtlı olarak yavaşlattığını açıkladıktan sonra daha da artan söylentiler ne kadar gerçek? Sizler için iPhone’ların bataryaları hakkında ortaya atılan 4 yanlış şehir efsanesini derledik.


2017 yılının sonlarına doğru Apple, eski iPhone’ların batarya performanslarını bilerek düşürdüğünü açıklamıştı. Şirket bu kararı, bir cihazın beklenmedik bir şekilde kapanmasındansa yavaş çalışmasının daha iyi olduğunu düşündüğü için vermişti. Apple, bu süreçte kullanıcılarına 29 dolara batarya değişimi sunarak, bu yavaşlama sorunundan kurtulmasını sağladı.

İndirimli batarya değişim programından binlerce müşteri yararlanırken ortaya ilginç birçok teori de atılmadı değil. “Apple bataryalara bilerek zarar veriyor”, “Telefonunuzu kullanmadığınız zaman buzdolabına koymak bataryanın daha uzun süre gitmesini sağlar” gibi yanlış söylemleri sizler için derledik. Gelin hep beraber iPhone bataryaları hakkında doğru bilinen 4 yanlış efsane bilgiye bakalım.

1. Bataryalar sıcaktan ve soğuktan etkilenmez:

batarya soğuk

YANLIŞ. Hem aşırı sıcak hem de aşırı soğuk bataryalar için zararlıdır ancak sıcak ve soğuğun batarya üzerinde farklı etkileri vardır. Sıcaklık bataryanıza kalıcı hasar verebilir. Telefonunuzu 16 derece ile 22 derece arasında tutmak her zaman en iyisidir. iPhone’unuz eğer 35 derecenin üzerimde bir sıcaklığa çıkarsa batarya şarj olmayı kalıcı bir hasara yol açmamak için yüzde 80’de sabitleyecektir. Eğer cihazınız soğuk bir ortamda ise, bataryanız kendisini daha çabuk boşaltacaktır. Soğuk, bataryanızda kalıcı hasara kısa vadede neden olmaz.

2. Aslında az çeken telefonların şarjı hızlı tükenmez:

hücresel veri

YANLIŞ. iPhone’un en yorucu görevlerinden bir tanesi de baz istasyonlarına bağlanmak. Eğer cihazınız baz istasyonundan uzak bir yerde ise, hücresel veriye ulaşmak için daha çok efor sarf edeceği için cihazınız bataryası daha hızlı bir şekilde tükenir. Eğer baz istasyonuna yakın bir yerde bulunmuyorsanız ve batarya ömründen tasarruf yapmaya çalışıyorsanız telefonunuzu uçak modunda kullanmanız size fayda sağlayacaktır.

3. iPhone’u gece boyunca şarjda bırakmak batarya için kötüdür:

iphone

YANLIŞ. Bu en yaygın yanlış bilgilerden birisidir. Herhangi bir iPhone, iPad, iPod için üretilen MFi sertifikalı şarj kablolarının içinde bir yonga bulunuyor. Bu yonga, cihazlarınıza güç girişini kontrol ediyor. Cihazınızı gece boyunca MFi sertifikalı bir şarj cihazıyla şarj ederseniz, bataryanızda bir hasar meydana gelmez.

4. Batarya tamamen boşalmadan şarj etmek bataryaya basar verir:

batarya

YANLIŞ. Nikel-kadmiyum bataryalar genellikle bellek etkisi olarak bilinen bir sorundan mustarip olur.  Bu sorunu önlemek için, bataryanın tamamının boşaltılması ve ardından ayda bir kez tamamen şarj edilmesi önerilir. Ancak artık nikel-kadmiyum bataryalar kullanılmıyor. Modern bataryalar lityum iyondan yapılıyor.

Daha verimli, daha hafif, daha uzun ömürlü ve daha küçük boyutlarda olan bu bataryalar nikel-kadmiyum bataryalara göre çok daha güçlü. Hafıza etkisi sorunu artık lityum-iyon bataryalarda görünmüyor. Yeni batarya teknolojisiyle artık bataryalarımızı tamamen boşaltmaya gerek yok. iPhone’unuzu istediğiniz zaman şarj edebilirsiniz.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Vivo'nun Yeni Telefonu AnTuTu'da Ortaya Çıktı
Vivo'nun Yeni Telefonu AnTuTu'da Ortaya Çıktı

Vivo'nun yaklaşmakta olan "V1936AL" model kodlu yeni telefonu, AnTuTu testlerinde ortaya çıktı. Şirketin geçtiğimiz dönemlerde piyasaya sürdüğü Vivo Neo 855'e fazlasıyla benzeyen bu...

Lenovo Tab M8 ve Tab M7 - Fiyatı ve Özellikleri
Lenovo Tab M8 ve Tab M7 - Fiyatı ve Özellikleri

Lenovo, bugün iki yeni tabletini duyurdu. Lenovo Tab M7 ve Tab M8 olmak üzere iki tabletinin özelliklerini açıklayan Lenovo, tabletlerin ne zaman çıkacağını ve fiyatlarını açıkladı. ...

OnePlus 8/8 Pro, Birçok Düzeltmeyle Birlikte Kasım 2020 Güvenlik Güncellemesini Aldı
OnePlus 8/8 Pro, Birçok Düzeltmeyle Birlikte Kasım 2020 Güvenlik Güncellemesini Aldı

Geçtiğimiz  hafta OnePlus , OnePlus 8 serisi adına  OxygenOS Open Beta 4’ü piyasaya çıkardı . En son genel beta sürümü, güvenlik yaması seviyesini Kasım 2020’ye yükseltti ve bir...