Kaybolduğunuz zaman Siri en büyük yardımcınız olabilir. Bağlantılarınızdan doğru adresi alamadığı zaman sizi tam manasıyla delirtebilir. Amazon’un Alexa’sından, Google Home’a kadar sanal asistanlar bir süredir hayatımızı işgal ediyor ve hiç olmadığı kadar sanal asistanlarla konuşuyoruz.
Şu an internet trafiğinin yüzde 60 kadarını makinelerin kendi arasındaki ve insan makine arasındaki iletişim oluşturuyor. Bilişim firması Gartner’ın tahminlerine göre 2020 yılına geldiğimizde (çok az kalmış) eşimizden dostumuzdan çok makinelerle iletişim halinde olacağız.
Mesajlaşmanın yazılı konuşma alışkanlığımızı değiştirdiği gibi, robotlarla veya makinelerle konuşmak da sözlü iletişim şeklimizi değiştirecek gibi görünüyor.
Son dönem sosyologlarından Diedre Boden “İnsanoğlu toplumunu konuşarak, konuşarak, konuşarak ve daha fazla konuşarak inşa eder” diyor.
Bir chatbot ile konuştuğunuzu düşünün. Sevimli, kibar, düşünceli ve sevecen olmanıza gerek yok. O da size karşı “robot” gibi konuşacak. İhtiyacınız olan bilgiyi bulup size olabildiğince basit bir şekilde aktaracaktır.
Bazı firmalar durumun kötüye gitmesini istemiyor. Bu yüzden bazı çalışmalar yapıyorlar. Amazon, Echo için kibarlık modu ekledi. Bir şey isterken lütfen (please) demeniz gerekiyor.
Her ne kadar gün geçtikçe kişiler arası iletişim azalsa da tamamen bitmesi için çok uzun zamana ihtiyaç var. Sonuç olarak yapay zeka ilerleyen zamanlarda konuşmamız da dahil olmak üzere insan olmamızla alakalı her şeyi kökünden değiştirecek gibi görünüyor.
Huawei’nin 26 Mart’ta Paris’te tanıtacağı yeni telefonları P30 ve P30 Pro’nun özellikleri, resmi tanıtımdan günler önce ortaya çıktı. ...
Motorola, bu yıl RAZR efsanesini geri getirecek ve tarzını tamamen değiştirecek. Motorola,...