Windows 10'da Yazı Tipi Boyutu Nasıl Değiştirilir?

Windows 10'daki varsayılan yazı tipi ayarı çoğu insan için ideal olsa da, bazılarımız bilgisayar ekranındaki metinleri daha büyük veya daha küçük yapmayı tercih edebiliyor. Peki, yazı tipi boyutunu ayarlar menüsünü kullanarak yalnızca birkaç adımda değiştirebileceğinizi biliyor muydunuz?


Bir internet sitesinde uzun bir makale okurken veya bir rapor yazarken, bazen yazı tipi boyutunda ayarlamalar yapılması gerekebiliyor. Windows 10'da yazı tipi boyutunu değiştirme seçeneği, 2017'de kaldırılmıştı; ancak Ekim 2018 güncellemesi ile yeniden kullanıcılara sunuldu. 

Peki, bilgisayarınızdaki yazı tipi boyutunu kişisel tercihlerinize göre büyük veya küçük yapmayı biliyor musunuz? Eğer cevabınız “Hayır” ise doğru adrestesiniz. Peki, bunu nasıl yapacağız? Hemen aşağıdaki adımları izleyerek, arzu ettiğiniz cevabı bulabilirsiniz. Hadi başlayalım.

Windows 10'da yazı tipi boyutunu değiştirme:

1- Microsoft simgesine tıklayın ve "Ayarlar" yazın.

2- Karşınıza çıkan ilk seçenek, “Ayarlar” uygulaması olacaktır. Açmak için bir kez tıklayın.

ayarlar

3- Ardından “Erişim Kolaylığı” menüsüne tıklayın.

erişim kolaylığı

4- "Monitör” sekmesinin altında, metni istediğiniz boyuta ayarlamak için "Metni büyüt” yazısının altındaki sürgüyü kullanın.

monitör

5- Örnek metnin okunması kolay olana kadar kaydırıcıyı sürükleyin, ardından “Uygula”ya tıklayın. 

Bu ayarlamayı yaptıktan sonra Windows sisteminiz ile bilgisayarınızdaki tüm program ve uygulamalardaki yazı tipi boyutları değişecektir. Ayrıca metin boyutunu, yukarıdaki adımları izleyerek istediğiniz zaman tekrar değiştirebileceğinizi de unutmayın. 

Metin boyutu ayarı, geçtiğimiz ekim ayında yayınlanan 1709 sürümünde kaldırılmıştı; ancak 1809 sürümünden itibaren yeniden platforma dahil edilmişti. Eğer Windows 10'da söz konusu seçeneği göremiyorsanız, yazılımınızı en son sürüme güncellemeniz gerekiyor. Ardından Windows yazı tipi boyutunu kişisel tercihlerinize göre dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. 




Star Wars: Rogue Squadron'un Remake Sürümü Ortaya Çıktı
Star Wars: Rogue Squadron'un Remake Sürümü Ortaya Çıktı

Star Wars serilerinin video oyunlarından olan Star Wars: Rogue Squadron'un remake sürümü hazırlanıyor. Oyunun orijinaline bağlı kalınarak oluşturulmaya devam eden bu yeni sürüm, çok daha...

Oppo A9 (2020) - Özellikleri
Oppo A9 (2020) - Özellikleri

Oppo'nun geçtiğimiz aylarda piyasaya sürdüğü A9 modeli yenilenerek A9 (2020) ismiyle geri döndü. Oppo'nun yenilediği telefon modeli tasarımsal olarak mevcut modele benzerlik gösterse de...

Fortnite, FPS Düşüşlerinde Daha Az Ateş Ediyor
Fortnite, FPS Düşüşlerinde Daha Az Ateş Ediyor

Düşük donanım özelliklerine sahip kullanıcılar Fortnite'da daha yavaş ateş ediyor. ...