Söylentiye Göre Huawei Mate 30'da Kirin 985 Bulunacak

Çin mikroblog internet sitesi Weibo’da dolaşan bir söylentiye göre, Huawei’nin yolda olan amiral gemisi Mate 30’da Kirin 985 bulunacak.


Son zamanlarda, Huawei'in yolda olan amiral gemisi Mate 30'da Kirin 985 yonga seti bulunacağına dair bir söylenti dolanıyor. Kirin 985 yonga seti bu yılın ikinci yarısında kullanılabilir olacağından, Huawei’in bu donanımı Mate 30 amiral gemisinde kullanabilecek. Son zamanlarda yayılan söylentilere göre Mate 30, TSMC’nin ‘N7’ olarak adlandırılan 7 nm işleme teknolojisi kullanılarak üretilecek. Önceki söylentiler ayrıca Kirin 985 yonga setinin seri üretiminin 2019’un ikinci çeyreğinde başlayacağını belirtiyordu.

Huawei P30 serisinde bulunan Kirin 980 yonga seti, 2 adet 2,60 GHz'lik 8 çekirdekli Cortex A76 işlemci, bir adet çift çekirdekli 1,92 GHz'lik Cortex A76 ve 4 adet 1,80 GHz'lik Cortex A55 içeriyor. 7 nm işleme teknolojisi kullanılarak Huawei, Kirin 985 yonga setini en yüksek performansına ulaştırabilir. Weibo’daki söylentiye göre Kirin 985, Huawei’in Kirin 980 yongasına göre %10-%20 performans artışı gösterecek.

Bazı kaynaklara göre, Huawei Mate 30 çoktan test aşamasına girdi ve ilgilenen tüketiciler cihazı Eylül veya Ekim aylarında elde edebilecekler. Bir söylentiye göre, Huawei Mate 30, piyasaya üç farklı model olacak şekilde bir seri olarak sunulacak. Bu cihazlar Mate 30, Mate 30 Pro ve orta segment Mate 30 Lite olacak.

Ayrıca Mate 30 cihazların tasarımının Huawei’in yakın zamanda piyasaya sürdüğü P30 cihazlarının tasarımına benzer şekilde, büyük ihtimalle cam ve metal karışımı yapıya sahip olacağı söyleniyor.




Skate 4 İsteyen Hayranlar, EA’in Instagram Sayfasını Bastı
Skate 4 İsteyen Hayranlar, EA’in Instagram Sayfasını Bastı

Skate oyununun hayranları, Skate 4 isteklerini dikkate almasını istedikleri EA’in Instagram sayfasını adeta bastı ve gönderileri yorum yağmuruna tuttu. ...

Samsung, Tam 248 Ekranlık 8K QLED Televizyonunu Duyurdu
Samsung, Tam 248 Ekranlık 8K QLED Televizyonunu Duyurdu

CES 2018 kapsamında birbirinden bomba duyurular gelirken, Samsung televizyon konusunda işleri biraz abartmaya karar vermiş gibi görünüyor. ...

Razer, Bir Oyun Konsolu Patenti Aldı
Razer, Bir Oyun Konsolu Patenti Aldı

Razer firmasının, Nintendo Switch’e benzeyen bir oyun konsolunun patentini aldığı ortaya çıktı. Basına yansıyan patentle beraber Razer’ın oyun konsolu piyasasına girebileceği...