Devil May Cry 5, Bilgisayara Çıktığı Gün Cracklendi

Devil May Cry 5, bilgisayara çıkar çıkmaz cracklendi. Oyunun Denuvo adlı kırılma önleyici teknolojiye sahip olmadığı ortaya çıktı.


Büyük oyunlar, piyasaya çıktıktan sonra korsan içerik üreticilerini epey zorlayacak şekilde hazırlanırlar. Bu yüzden oyunların korsana düşmesi, oyunun sansasyon sürecinin geride kalmasından sonra olur. Tabii ki bu durum her oyun için aynı değil.

Devil May Cry 5, bilgisayara çıktığı gün cracklenerek bu anlamda talihsiz bir başlangıç yapmış oldu. Cracklenen oyunun Denuvo dosyası yok. Yani oyunda Denuvo teknolojisi hiç kullanılmamış.

Denuvo, kopya koruma sistemini koruyan bir koruyucu kalkan, bir ilk savunma hattı gibi çalışır ve bazı dosyaların değiştirilmesini engeller. Gelen bilgilere göre bu dosya çalışıyor ve oyun açıldığında çökme, takılma, çakılma gibi sorunlar yaşanmıyor.

Japon firma daha önce Resident Evil 7’de Denuvo korumasını kaldırmıştı ancak Resident Evil 2 Remake bu teknolojiyi kullanmaya devam ediyor.




EA, Guinness Rekorlar Kitabı’na Kötü Bir Rekorla Girdi
EA, Guinness Rekorlar Kitabı’na Kötü Bir Rekorla Girdi

EA, daha önce pek çok alanda dünyanın en büyüğü ya da ilki olmayı başarmıştı. Bu seferki başarılarının (!) ise çok gurur verici olduğu söylenemez: ‘Dünyanın Reddit'te En Çok...

iOS Uygulama Düzeni İçin Yeni Bir Özellik Keşfedildi
iOS Uygulama Düzeni İçin Yeni Bir Özellik Keşfedildi

Apple, iOS'e hayatı kolaylaştıran ancak çok da bilinmeyen birçok şey eklemekten -ve bunları duyurmamaktan- ziyadesiyle hoşlanıyor. Şimdi de, çok uzun zaman sonra, uygulama düzeniyle...

Overwatch Lig Yetkilisi, Fortnite İçin Epic Games’e Geçti
Overwatch Lig Yetkilisi, Fortnite İçin Epic Games’e Geçti

Overwatch Ligi’nin Ocak 2018’de başlamasından bu yana görevli olan Nate Nanzer görevinden ayrıldı ve Fortnite adına çalışmak için Epic Games’e geçiş yaptı. ...