AMD'nin Ryzen 9 3950X İşlemcisi Reddit'te Görüldü

Ne zaman piyasaya sürüleceği henüz belli olmayan, AMD'nin devrim niteliğindeki yeni işlemcisi hakkında sosyal medyada bazı söylentiler yayıldı. 30 Eylül'de satışa sunulacağı açıklandıktan sonra, yapılan açıklamanın kaldırılması ile dikkatleri üstüne çeken AMD, 16 çekirdekli ilk işlemci ile piyasaya yeni bir vizyon katacak.


Gizemli bir Rus Reddit kullanıcısı, AMD’nin yakında satışa sunulacak olan 16 çekirdekli işlemcisi Ryzen 9 3950X olduğu iddia edilen bir fotoğraf yayınlandı.

Ryzen 9 3950X yılın en çok beklenen işlemcilerden biri olarak belirtiliyor. Haziran ayında yapılan araştırmalara göre Ryzen 9 3950X, eylül ayında satışa sunulacak.

Ne zaman satışa çıkacak?

ryzen

Digitec Galaxus AG, AMD’nin yeni Ryzen işlemcilerinin 30 Eylül’de piyasaya sürüleceğini açıkladıktan sonra, resmi sitesinden bu açıklamayı kaldırdı ve ayrıntıların daha sonra açıklanacağını duyurdu. Yaptığı duyuruyu kaldırmasına rağmen bu haberin yine de doğru olma ihtimali oldukça yüksek. Çünkü Digitec, AMD’nin Batı Avrupa’daki tek temsilcisi olarak yer alıyor.

Devrim niteliğinde işlemci

amd

AMD bu sene oldukça fazla 7 nanometrelik çip üretmeyi planladığı için, üretim ortağı olan TSMC de oldukça fazla mesai yapmak zorunda kalacak. Yeni çıkacak işlemci için stokları doldurmayı hedefleyen AMD, işlemcisini satışa sunmadan önce, erişebildikleri en verimli üretim oranlarına ulaşmaya çalışıyor. Piyasaya sürüldüğü gibi satış rekorları kırması beklenen yeni işlemcinin, pazardaki ilk ve tek 16 çekirdekli işlemci olmasıyla beraber işlemci sektöründe çığır açacağı belirtiliyor.




Geforce Now’a M1 Mac ve Chrome Desteği Geldi! 2021
Geforce Now’a M1 Mac ve Chrome Desteği Geldi! 2021

Nvidia’nın bulut tabanlı oyun akışı Geforce Now, Chrome web tarayıcısı ve M1 Mac‘ler için de kullanılabilir hale geldi. Mevcutta Windows ve Android aletler için uygulamaya sahip...

Snapseed, Play Store'da 100 Milyon İndirmeye Ulaştı
Snapseed, Play Store'da 100 Milyon İndirmeye Ulaştı

Google'ın en başarılı uygulamalarından biri olan Snapseed, fotoğraf düzenleme kategorisindeki başarısını 100 milyon indirmeyle taçlandırdı. ...

Google'dan Akciğer Rahatsızlıklarını Tespit Eden Yapay Zeka
Google'dan Akciğer Rahatsızlıklarını Tespit Eden Yapay Zeka

Yapay zeka (AI) ve makine öğrenme teknolojisinin sağlık alanındaki kullanımına öncülük eden şirketlerden biri olan Google, Hindistan merkezli hastane zinciri Apollo Hospitals ile iş...