Nvidia'nın G-Sync Desteğine Sahip Olacak Yeni Monitörler

Geçtiğimiz hafta Nvidia, G-Sync ile uyumlu ekran için destek sağlayacak yeni bir GeForce sürücüsü hazırladığını duyurmuştu. Nvidia bu sözünü yerine getirdi, ancak bu buzdağının yalnızca görünen kısmı. Bu güncelleme bundan çok daha fazlasını içeriyor.


Yeni GeForce 430.39 WHQL sürücüsünü anlatmaya, sürücünün daha fazla monitörü G-Sync ile uyumlu hale getirdiği haberini vererek başlayabiliriz:

  • Acer KG271 Bbmiipx
  • Acer XF240H Bmjdpr
  • Acer XF270H Bpmiiprx
  • AOpen 27HC1R Pbidpx
  • Gigabyte Aorus AD27QD
  • LG 27GK750F (AUSUMPM / BKRUMPN)

Bu modellerin listeye girişi, G-sync uyumlu ekranların sayısındaki yüzde 41'lik bir sıçrama yarattı.

Yeni güncellemeyle gelen 430.39 sürümü, G-Sync uyumlu ekranların sayısını arttırmanın yanı sıra Nvidia'nın yeni GeForce GTX 1650 modelini de destekliyor. Turing modellerinin arasında en makul fiyata sahip olan GTX 1650, 430.39 sürümüyle yalnızca masaüstünü değil yeni dizüstü bilgisayardaki GTX 1660 Ti ve GTX 1660 modellerini de destekliyor.

Son sürücü aynı zamanda bazı oyunları "Game Ready" sürücüsü konumuna getiriyor. Nvidia'nın sürücü takımı, Mortal Kombat 11, Anthem ve Strange Brigade için sürücüyü en iyi şekilde optimize etmek için özel çaba gösterdi.

Nvidia, "Game Ready Sürücüler, sanal gerçeklik oyunları da dahil olmak üzere tüm yeni sürümler için mümkün olan en iyi oyun deneyimini oyunculara sunar. Oyunu oynadığınız zaman boyunca en iyi performansı alabilmeniz için, sürücü ekibimiz en küçük hataları düzeltmek ve en ince ayarları yapmak için son dakikaya kadar çalışıyor.” açıklamasında bulundu.

Başka bir iyi haber ise Anthem'in 430.39 sürümüyle SLI desteği alması oldu. Bu da çoklu grafik kartına sahip kullanıcıların Anthem'de %50'nin üzerinde bir performans artışı bekleyebileceği anlamına geliyor.

Nvidia, değişken oranlı gölgelendirme de dahil olmak üzere Windows 10 için gelecek Mayıs 2019 güncellemesini desteklediğini ayrıca belirtti.

Son olarak, 430.39 sürücü paketi bazı hata düzeltmelerini de içeriyor:

  • [madVR] [HDR]: MadVR, MPC oynatıcı kullanarak HDR modunda video görüntülenemiyor.
  • [Surround] [G-Sync] [Pascal GPU]: G-Sync, Surround çözünürlüğü kullanılırken devreye girmiyor.
  • Oyun başlatırken bellek sızıntısı oluyor.




GDC 2020, Corona Virüsü Sebebiyle İptal Edildi
GDC 2020, Corona Virüsü Sebebiyle İptal Edildi

Video oyun geliştiricileri için her yıl düzenlenen ve yılın en büyük video oyun konferanslarından birisi olan Oyun Geliştiricileri Konferansı 2020, birçok katılımcının kcrona virüsü...

Vodafone iPhone XR Hediyeli Tahmin Et Kazan Kampanyası
Vodafone iPhone XR Hediyeli Tahmin Et Kazan Kampanyası

Vodafone, abonelerine özel olarak sunduğu Yanımda uygulaması için “Bana Ne Var” ve “Fırsatlar Dünyası” bölümünden sonra hediye odaklı yeni “Tahmin Et Kazan” bölümünü...

Samsung Galaxy S11'in RAM ve İşlemcisi Ortaya Çıktı
Samsung Galaxy S11'in RAM ve İşlemcisi Ortaya Çıktı

Samsung, yaklaşmakta olan amiral gemisi Galaxy S11'i Geekbench işlemci testlerine soktu. Yapılan testler, Galaxy S11'in teknik özelliklerini ortaya koyuyor.