Turkcell'den Deprem Sonrası 'İnternet Kullanın' Açıklaması

İstanbul’da 26 Eylül saat 14.00 sularında gerçekleşen 5,7 şiddetindeki depremin ardından GSM hatları yoğunluktan dolayı uzun süreler boyunca kullanılamamıştı. Ülkemizdeki üç operatörden birisi olan Turkcell, yaşanan sorunlarla ilgili bir açıklama yaptı. Vodafone ve Turk Telekom ise henüz açıklama yapmadı.


İstabul’un Silivri yakınlarında gerçekleşen 5,7 şiddetindeki deprem sadece İstanbulluları değil bütün Türkiye’ye korkuttu. Deprem sonrasında telefonlarına sarılan insanların büyük çoğunluğu uzun süreler boyunca telefon görüşmesi yapamadı. Hatlarda yaşanan sorun altyapı yetersizliği olarak karşılandı. 

Türkiye’deki operatörlerin konu ile ilgili sorun yaşayan herkesi bilgilendirmek gibi bir görevi vardı. Vodafone, Turk Telekom ve Turkcell’den saatler süren GSM sorunlarına ilişkin beklenen açıklama şimdilik sadece Turkcell cephesinden geldi.

Turkcell Twitter üzerinden takipçilerine bilgi verdi:

Yaptığı açıklamayla kullanıcıları hücresel veri kullanmaya yönlendiren Turkcell, böyle anlarda internet aracılığıyla haberleşmenin daha uygun olduğunun da altını çizdi. Zaten vatandaşların önemli bir kısmı da İstanbul’da yaşanan depremin ardından yakınlarına ulaşamayınca internet yolunu tercih etmişlerdi.

Vodafone ve Türk Telekom henüz bir bilgi paylaşamında bulunmadı. Turkcell’in yaptığı açıklama da teknik detay vermekten çok merak gidermeye yönelik yüzeysel bir açıklama olarak göze çarpıyor. 

İstanbul’daki depremin ardından yaşanan GSM sorunlarına ilişkin kamuoyunun daha detaylı şekilde bilgilendirilmesi bekleniyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




iPhone 12 Pro vs Samsung Galaxy S21 +: Özellik Karşılaştırması 2021
iPhone 12 Pro vs Samsung Galaxy S21 +: Özellik Karşılaştırması 2021

Samsung, 2021 için amiral gemisi serisini piyasaya sürdü: Galaxy S21 serisi. Yeni Samsung telefonlarını en yeni iPhone’larla karşılaştırma vakitinin gelmesinin nedeni budur. Bir Apple...

Yapay Zeka Kullanılarak Death Metal Şarkısı Yapıldı
Yapay Zeka Kullanılarak Death Metal Şarkısı Yapıldı

Yapay zeka ve robotlar sanat eseri yaratamaz inanışını her geçen gün biraz daha sarsan yapay zeka, bu defa marifetini death metalde gösterdi. ...

Deepfake ile Marvel'ın Yeni Black Panther'i Obama Oldu
Deepfake ile Marvel'ın Yeni Black Panther'i Obama Oldu

Amerikalı YouTuber Sham00K, Deepfake tekniğini kullanarak ABD’nin eski devlet başkanlarından Barack Obama’nın yüzünü Marvel’ın ünlü siyahi süper kahramanı Black Panther’a...