3D Yazıcıları 100 Kat Hızlı Çalıştıracak Yöntem Bulundu

Michigan Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren araştırmacılar, 3D yazıcıları tam 100 kat daha hızlı hale getirmeye çalışıyor.


Nokta vuruşlu yazıcılardan lazer yazıcılara geçiş dönemini hatırlıyor musunuz? Tek bir sayfanın yazılmasını beklerken çay dahi demleyebildiğimiz günlerden, 2 saniyede sayfanın çıkışına tanık olduğumuz günlere gelmek bambaşka bir deneyimdi.

Bugünlerde 3D yazıcılar için  de devrim niteliği taşıyacak benzer bir teknoloji üzerinde çalışılıyor. Michigan Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren araştırmacılar, 3D yazıcıları tam 100 katına kadar hızlandırabilecek bir proje geliştiriyor.

Araştırmayı yürüten Kimya Mühendisi Timothy Scott, "Işığı üst üste getirererek, kullandığımız reçinenin sertleşmesini sağlamayı başardık. Bununla birlikte farklı bir dalga boyutu kullanarak sertleşmenin oldukça hızlı gerçekleşmesini sağlıyoruz." şeklinde konuştu. 

Scott'a göre araştırmanın bir sonraki aşaması farklı materyallerle çalışabilecek, tam ölçekli ve yüksek çözünürlüklü bir prototip oluşturmak. Henüz son kullanıcıya ulaşacak bir ürün olmasa da Scott, oldukça kısa bir süre içerisinde ürünün ticarileşmesinin an meselesi olduğunu belirtti.




Son Dakika: Steam Sunucuları Birçok Bölgede Çöktü
Son Dakika: Steam Sunucuları Birçok Bölgede Çöktü

Popüler oyun dağıtım platformu Steam'in sunucuları dünyanın birçok bölgesinde çökmüş durumda. ...

Android Q’nun Masaüstü Modunun Detaylı Bilgisi Açıklandı
Android Q’nun Masaüstü Modunun Detaylı Bilgisi Açıklandı

Google'ın Android Q ile birlikte getireceği Masaüstü Modunun daha detaylı bilgileri gün yüzüne çıktı. ...

Discord, Kendi Canlı Yayın Hizmetini Başlattı
Discord, Kendi Canlı Yayın Hizmetini Başlattı

Oyuncuların birbiriyle iletişim kurmak amacıyla sıklıkla tercih ettikleri Discord, kendi canlı yayın hizmetini hizmete açacağını duyurdu. Artık Discord sohbet odasında, ne...