Mobil Bankacılık Kötü Amaçlı Yazılımlarında Büyük Artış

Mobil bankacılığı hedef alan kötü amaçlı yazılım tehditleri geçtiğimiz yıla göre artış gösterdi. Yalnızca bu yıl mobil bankacılık kötü amaçlı yazılım saldırılarında %50 artış yaşandı. Check Point firması tarafından yapılan araştırmada ortaya çıkan sonuçlar, ciddi bir tehditle karşı karşıya olduğumuzu vurguluyor.


Araştırma firması Check Point'in Siber Saldırı Eğilimleri: 2019 Yıl Ortası Raporu adını verdiği çalışma, 2019 ocak ve haziran ayları arasında toplanan ve ThreatCloud istihbaratından elde edilen verilere dayanmakta. Rapor, ayrıca siber suçluların işletmelere saldırmak için kullandıkları temel taktiklere de ışık tutuyor.

Check Point, bir blog yazısında mobil bankacılık kötü amaçlı yazılımlarının neler yapabileceği hakkında daha fazla bilgi verdi ve şunları sıraladı:

  • Parola çalma kötü amaçlı yazılımlarında büyük bir artış tespit edildi.
  • Kötü amaçlı yazılım nedir ve nasıl sonsuza kadar kaldırabilirsiniz?
  • Brezilyalı bir malware, nasıl küresel bir siber suç kaynağı hâline geldi?

mobil bankacılık kötü amaçlı yazılımlarında büyük artış

“2018 yılına göre siber saldırılarda %50’lik bir artış söz konusu ve bunun yüzünden bankacılık kötü amaçlı yazılımları çok yaygın bir mobil tehdit hâline geldi. Bugün, bankacılık kötü amaçlı yazılımları, ödeme verilerini, kimlik bilgilerini ve kurbanların banka hesaplarından gelen fonları çalabiliyor. Kötü amaçlı yazılımların yeni sürümleri, ödeme yapmak isteyen herkes için topluca dağıtıma hazır.”

Mobil bankacılık kötü amaçlı yazılımları, Check Point'in raporuna göre Dark Web’de satılan kötü amaçlı yazılım kitlerinin daha da çoğalmasından dolayı hızla yaygınlaşmaya başladı. Raporda ayrıca trojan Ramnit (%28), Dyre Trickbot (%21) ve trojan Ursnif'in (%10) bu yılın ilk yarısında en popüler bankacılık zararlı yazılımı olduklarına yer verildi.

Check Point, ayrıca siber suçluların teknik tehditlerini ve tehditlerin özellikle mobil cihazları hedef aldığını özellikle vurguladı. Siber saldırganların tüketicilerin akıllı telefonlarında depoladığı hassas kişisel verilerin miktarının farkında olduklarından dolayı mobil cihazlara odaklanan siber saldırıların artmaya devam etmesi olası görülüyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




A101 Aktüel - Teknolojik Ürünler Güncel Katalog
A101 Aktüel - Teknolojik Ürünler Güncel Katalog

A101'in her hafta yayınlamış olduğu aktüel ürünler kataloğunda yer alan teknolojik ürünleri sizin için seçip listeliyoruz. 15 Ağustos 2019 - 21 Ağustos 2019 tarihlerini kapsayan son...

Kısa Süreliğine Ücretsiz 29 Android Uygulaması
Kısa Süreliğine Ücretsiz 29 Android Uygulaması

Google Play'de bu hafta sonuna özel ücretsiz olan tam 29 uygulamayı sizler için sıraladık. ...

Google Chrome’a Karanlık Mod Geliyor
Google Chrome’a Karanlık Mod Geliyor

Google Chrome kullanıcıları uzun süredir tarayıcının mobil ve masaüstü sürümü için karanlık mod özelliğini test ediyordu. Google sonunda bu talebe cevap veriyor. ...