Mobil Bankacılık Kötü Amaçlı Yazılımlarında Büyük Artış

Mobil bankacılığı hedef alan kötü amaçlı yazılım tehditleri geçtiğimiz yıla göre artış gösterdi. Yalnızca bu yıl mobil bankacılık kötü amaçlı yazılım saldırılarında %50 artış yaşandı. Check Point firması tarafından yapılan araştırmada ortaya çıkan sonuçlar, ciddi bir tehditle karşı karşıya olduğumuzu vurguluyor.


Araştırma firması Check Point'in Siber Saldırı Eğilimleri: 2019 Yıl Ortası Raporu adını verdiği çalışma, 2019 ocak ve haziran ayları arasında toplanan ve ThreatCloud istihbaratından elde edilen verilere dayanmakta. Rapor, ayrıca siber suçluların işletmelere saldırmak için kullandıkları temel taktiklere de ışık tutuyor.

Check Point, bir blog yazısında mobil bankacılık kötü amaçlı yazılımlarının neler yapabileceği hakkında daha fazla bilgi verdi ve şunları sıraladı:

  • Parola çalma kötü amaçlı yazılımlarında büyük bir artış tespit edildi.
  • Kötü amaçlı yazılım nedir ve nasıl sonsuza kadar kaldırabilirsiniz?
  • Brezilyalı bir malware, nasıl küresel bir siber suç kaynağı hâline geldi?

mobil bankacılık kötü amaçlı yazılımlarında büyük artış

“2018 yılına göre siber saldırılarda %50’lik bir artış söz konusu ve bunun yüzünden bankacılık kötü amaçlı yazılımları çok yaygın bir mobil tehdit hâline geldi. Bugün, bankacılık kötü amaçlı yazılımları, ödeme verilerini, kimlik bilgilerini ve kurbanların banka hesaplarından gelen fonları çalabiliyor. Kötü amaçlı yazılımların yeni sürümleri, ödeme yapmak isteyen herkes için topluca dağıtıma hazır.”

Mobil bankacılık kötü amaçlı yazılımları, Check Point'in raporuna göre Dark Web’de satılan kötü amaçlı yazılım kitlerinin daha da çoğalmasından dolayı hızla yaygınlaşmaya başladı. Raporda ayrıca trojan Ramnit (%28), Dyre Trickbot (%21) ve trojan Ursnif'in (%10) bu yılın ilk yarısında en popüler bankacılık zararlı yazılımı olduklarına yer verildi.

Check Point, ayrıca siber suçluların teknik tehditlerini ve tehditlerin özellikle mobil cihazları hedef aldığını özellikle vurguladı. Siber saldırganların tüketicilerin akıllı telefonlarında depoladığı hassas kişisel verilerin miktarının farkında olduklarından dolayı mobil cihazlara odaklanan siber saldırıların artmaya devam etmesi olası görülüyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Açık Kaynaklı Emoji Sistemi: OpenMoji
Açık Kaynaklı Emoji Sistemi: OpenMoji

Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte kullanımı artan emojiler artık yeni bir dil oluşturacak seviyeye geldi. Yeni açık kaynaklı emoji sistemi OpenMoji bu dili geliştirmek için...

Apple, 2023’te 8 inçlik katlanabilir iPhone’u piyasaya sürebilir: Ming-Chi Kuo 2021
Apple, 2023’te 8 inçlik katlanabilir iPhone’u piyasaya sürebilir: Ming-Chi Kuo 2021

Apple’ın aylardır katlanabilir bir iPhone üzerinde çalıştığı söyleniyor. Şimdi, yeni bir not bilinen analist Ming-Chi Kuo , şirketin 2023 seneye kadar böyle bir aleti piyasaya...

Google Ödüllü Anketler Uygulaması Artık Tayland’da Kullanılabilir
Google Ödüllü Anketler Uygulaması Artık Tayland’da Kullanılabilir

Google Opinion Rewards uygulaması 2013 yılında açıklandı. Hem Android hem de iOS’ta bulunan uygulama, Google Surveys’i aldıktan sonra kullanıcılara Play Store kredisi veya PayPal ...