Mobil Bankacılık Kötü Amaçlı Yazılımlarında Büyük Artış

Mobil bankacılığı hedef alan kötü amaçlı yazılım tehditleri geçtiğimiz yıla göre artış gösterdi. Yalnızca bu yıl mobil bankacılık kötü amaçlı yazılım saldırılarında %50 artış yaşandı. Check Point firması tarafından yapılan araştırmada ortaya çıkan sonuçlar, ciddi bir tehditle karşı karşıya olduğumuzu vurguluyor.


Araştırma firması Check Point'in Siber Saldırı Eğilimleri: 2019 Yıl Ortası Raporu adını verdiği çalışma, 2019 ocak ve haziran ayları arasında toplanan ve ThreatCloud istihbaratından elde edilen verilere dayanmakta. Rapor, ayrıca siber suçluların işletmelere saldırmak için kullandıkları temel taktiklere de ışık tutuyor.

Check Point, bir blog yazısında mobil bankacılık kötü amaçlı yazılımlarının neler yapabileceği hakkında daha fazla bilgi verdi ve şunları sıraladı:

  • Parola çalma kötü amaçlı yazılımlarında büyük bir artış tespit edildi.
  • Kötü amaçlı yazılım nedir ve nasıl sonsuza kadar kaldırabilirsiniz?
  • Brezilyalı bir malware, nasıl küresel bir siber suç kaynağı hâline geldi?

mobil bankacılık kötü amaçlı yazılımlarında büyük artış

“2018 yılına göre siber saldırılarda %50’lik bir artış söz konusu ve bunun yüzünden bankacılık kötü amaçlı yazılımları çok yaygın bir mobil tehdit hâline geldi. Bugün, bankacılık kötü amaçlı yazılımları, ödeme verilerini, kimlik bilgilerini ve kurbanların banka hesaplarından gelen fonları çalabiliyor. Kötü amaçlı yazılımların yeni sürümleri, ödeme yapmak isteyen herkes için topluca dağıtıma hazır.”

Mobil bankacılık kötü amaçlı yazılımları, Check Point'in raporuna göre Dark Web’de satılan kötü amaçlı yazılım kitlerinin daha da çoğalmasından dolayı hızla yaygınlaşmaya başladı. Raporda ayrıca trojan Ramnit (%28), Dyre Trickbot (%21) ve trojan Ursnif'in (%10) bu yılın ilk yarısında en popüler bankacılık zararlı yazılımı olduklarına yer verildi.

Check Point, ayrıca siber suçluların teknik tehditlerini ve tehditlerin özellikle mobil cihazları hedef aldığını özellikle vurguladı. Siber saldırganların tüketicilerin akıllı telefonlarında depoladığı hassas kişisel verilerin miktarının farkında olduklarından dolayı mobil cihazlara odaklanan siber saldırıların artmaya devam etmesi olası görülüyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Kendi 'Siteciğinizi' Ücretsiz Kurabileceğiniz Site: 1MB
Kendi 'Siteciğinizi' Ücretsiz Kurabileceğiniz Site: 1MB

Kodlama yapanların kendi kişisel sitelerini kurup barındırmaları için ücretsiz bir site var: 1MB ...

Twitter Kullanım Dışı Tweetler İçin Daha Fazla Detay Sunacak
Twitter Kullanım Dışı Tweetler İçin Daha Fazla Detay Sunacak

Twitter, kullanıcıların sık sık gördüğü "Bu tweet kullanım dışıdır/kullanılamıyor" uyarılarına karşı, kullanıcıların neden göremediğini açıklayacak yeni bir özellik...

Huawei, Ağır Çekim Video Modunun Yeteneklerini Anlattı
Huawei, Ağır Çekim Video Modunun Yeteneklerini Anlattı

Huawei’nin yeni amiral gemisi Mate 30 Pro’nun ağır çekim modu, piyasada olan diğer akıllı telefonların çok çok önünde. Mate 30 Pro’nun ağır çekim modunu geliştiren ekip, bu modun...