Chrome Canary’e ‘Paylaşılabilen Pano’ Özelliğini Eklendi

Temel anlamıyla bilgisayarınız ve akıllı cihazınız arasında kopyala yapıştır yapmanızı sağlayan "Paylaşılabilen Pano" özelliği, Google Chrome'un test platformu olan Chrome Canary'e eklendi. Özelliğin ne işe yaradığına ve nasıl kullanıldığına bu yazımızdan erişebilirsiniz.


Taşınabilir cihazlar üzerinde ve masaüstlerinde aynı tarayıcıyı kullananan herkes, farklı cihazlar arasında senkronizasyon yapmayı ister. Chrome 77 ile birlikte Google, web sayfalarını masaüstü sürümünden diğer mobil cihazlara veya tam tersi şekilde göndermeye olanak sağlayan “Cihazlarınıza Gönder” özelliğini tarayıcıya eklemişti.

Ancak günlük işlemleri daha da rahat bir hale getirmek isteyen Google, Chrome’un test platformu diyebileceğimiz Chrome Canary için bambaşka bir özelliği daha aktif hale getirdi. “Paylaşılabilen Pano” adı verilen bu özellik sayesinde kullanıcılar, anlık işlemlerini iki farklı cihaz arasında rahatlıkla senkronize edebilecek.

Paylaşılabilen Pano nasıl kullanılır?

Öncelikle özelliği kullanabilmek için hem masaüstü hem de akıllı telefonunuzda Chrome Canary 79'un kurulu olması gerekiyor. Daha sonra Masaüstü sürümünde, adres çubuğuna chrome://flags/” yazın ve açılan sayfada yer alan arama çubuğuna “clipboard” yazın.

Chrome Paylaşılabilen Pano

  • Enable receiver device to handle shared clipboard feature
  • Enable shared clipboard feature signals to be handled
  • Sync Clipboard Service

Açılan sayfada önceden “varsayılan” (default) olarak seçilmiş bu 3 seçeneğin tümünü etkin (enabled) hale getirin ve tarayıcıyı yeniden başlatın.

Bu işlemleri yaptıktan sonra Canary’de yer alan herhangi bir web sayfasındaki herhangi bir metni seçebilir ve ardından seçilen kısma sağ tıklayarak “Send text to <Cihazınızın Adı>” yazısını seçip, seçilen metni istediğiniz cihaza gönderebilirsiniz.

Paylaşılabilen Pano Nasıl Kullanılır

Bu işlemlerin ardından akıllı telefonunuzda, metninizin panonuza eklendiğini bildiren bir bildirim göreceksiniz. Kopyalanan metin, Android akıllı telefonunuzdaki pano ile senkronize edilecek ve evrensel olarak yapıştırılmaya hazır olacak.

Henüz test aşamasında olan bu yeni özelliğin yakında tüm Chrome sürümlerinde kullanılması bekleniyor. Ancak Google cephesi, özelliğin ne zaman Chrome'da aktif hale getirileceğine dair resmi bir tarih vermedi.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




iOS 13 ile Ses Kısma - Açma Ekranı Kaldırılacak
iOS 13 ile Ses Kısma - Açma Ekranı Kaldırılacak

Senelerdir iPhone kullanıcılarının en çok şikayet ettiği özellik en sonunda kaldırılıyor. Ses açma - kısma ekranı artık ekranın ortasına pat diye gelmeyecek. ...

Google Chrome, Sekme Önizlemesi Özelliğini Alıyor
Google Chrome, Sekme Önizlemesi Özelliğini Alıyor

Onlarca sekme açtığınız zamanlarda aradığınız sekmeyi bulmak fazlasıyla zor olabiliyor. Chrome da bunu fark etmiş olacak ki yeni özelliğiyle birlikte sekme önizlemesi özelliğini...

WhatsApp hesap silme nasıl yapılır? WhatsApp hesap silme yöntemi 2021
WhatsApp hesap silme nasıl yapılır? WhatsApp hesap silme yöntemi 2021

Facebook’un sahibi olduğu popüler anlık iletileşme uygulaması WhatsApp hesap silme için kullanıcılar sıraya girdi. Yerli uygulama BiP, geride bıraktığımız hafta sonu 4.6 milyondan...