Microsoft Edge Chromium Neden Bu Kadar İyi

Microsoft, bir türlü rakiplerini geçemediği tarayıcı kısmında önemli uğraşlar veriyor. Geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen yeni tarayıcı Edge Chromium, beklentileri karşılamış durumda.


Microsoft Chromium Edge tarayıcısının ön izleme sürümü geçtiğimiz günlerde kullanıma açılmıştı ve günlük kullanım için önerilmemesine rağmen, bu erken sürümü pek çok kullanıcı kurmuştu. Chromium kullananların bu tarayıcıya devam etmemeleri için hiçbir neden yok, çünkü yeni Microsoft Edge hâlâ devam eden geliştirmeler olmasına rağmen sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

Windows 10’un varsayılan tarayıcısı olan Edge bir önceki tarayıcı olan Explorer’ın kötü imajını bir türlü toparlayamadı. Edge’in başarısızlığının nedeni aslında çökme riski veya tarayıcının kararlılığı değil. Edge’in ana başarısızlık sebebi Chrome ve Mozilla Firefox gibi daha popüler olan alternatif tarayıcılardan özellik olarak oldukça geride kalması.

Yeni tarayıcı Chromium Edge bu eksik özellikleri gidermiş görünüyor. Chrome’un özelliklerini barındıran Chromium Edge farklı platformlarda da çalışabilecek. Ayrıca, Chrome'da bulunan eklentileri de çalıştırabilecek olan Chromium Edge, karanlık mod desteği de sunuyor. 

Yeni tarayıcıyı kullanan kişiler, tarayıcıyı varsayılan olarak değiştirmeye başlamış durumdalar. Bilgisayarınızın web tarayıcısı bölümünde, hâlâ Microsoft Edge önerilen tarayıcı olarak tavsiye ediliyor. Bunun nedeni, Microsoft’un tarayıcıyı henüz Chromium tabanlı kardeşi ile değiştirmemiş olması. Chromium Edge, şu an için oldukça iyi bir alternatif. Hem Chrome özelliklerini kullanması hem de Microsoft tarafından sürekli desteklenecek olması tarayıcıyı abisi Edge’den daha üstün bir konuma yükseltiyor.  

Chromium Edge’in hâlâ devam eden bir çalışma olduğunu ve şu anda bile Microsoft’un piyasaya istikrarlı bir şekilde çıkartmak için uğraştığını hatırlatalım.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Realme 3 Pro'nun Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı
Realme 3 Pro'nun Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı

Realme'nin yeni amiral gemisinin neredeyse tüm detayları açığa kavuştu. Sektördeki...

Yarış Oyunu GRID 2019’un Sistem Gereksinimleri Açıklandı
Yarış Oyunu GRID 2019’un Sistem Gereksinimleri Açıklandı

Codemasters’ın efsane yarış oyunu serisi GRID yeni bir oyuna kavuşuyor. GRID 2019 ismiyle çıkış yapacak oyun görsel anlamda oldukça güçlü olacak gibi görünüyor. Oyunun nasıl bir...

Uzmanlara Göre Dijital Asistanlara Karşı Kibar Olmalıyız
Uzmanlara Göre Dijital Asistanlara Karşı Kibar Olmalıyız

Akıllı telefonlar, internet ve gelişen yapay zekâ ile birlikte dijital asistanların yapabileceklerinin sayısı her geçen gün artıyor. Dijital asistanlar geliştikçe onları kullananların...