2020 Yılında Çentiksiz iPhone'ların Geleceği Belirtildi

Teknoloji devi Apple, bu seneki iPhone modelleriyle birçok kullanıcısını üzdü ve 'bu zamana kadarki en çirkin iPhone modeli' ifadesiyle anılan bir telefonu tasarladı. Mevcut tasarım kullanıcıların hoşuna gitmese de Apple'ın 2020 yılına sağlam bir tasarımla geleceği söyleniyor.


Bu seneki iPhone'lara ait olduğu iddia edilen tasarımların ortaya çıkmasıyla birlikte birçok kişi, tasarımın ne kadar kötü olduğundan ve bu sene yeni bir iPhone almayacağından bahsetmeye başladı. Bu durum, özellikle teknoloji medyası ve forumlarında iPhone 11 ile ilgili olumsuz yorumların paylaşılmasına neden oldu.

Henüz resmileşmemiş olmasına rağmen iPhone 11'in tasarımından sonra herkes, 2020 yılında çıkacak olan iPhone modeline odaklandı. Tabii ki durum böyle olunca Apple'ın 2020 model iPhone'u hakkında birçok söylenti de ortaya çıkmaya başladı.

iphone 11

İlk iddia, iPhone'lar hakkındaki sağlam tahminleriyle bilinen analist Ming-Chi Kuo'dan geldi. Kuo, 2020 yılında çıkacak olan iPhone'ların en azından bir tanesinde daha küçük bir ön kamera ve daha ince bir çerçeve olacağını belirtti. Başka bir deyişle ekran/gövde oranında artışa gidecek olan Apple, çentiğini de inceltecek.

Bu iddianın ardından China Times, Asya'daki Credit Suisse firmasının analistinden alıntı yaparak Apple'ın 2020 yılındaki iPhone modellerini çentiksiz ve Face ID özelliksiz olarak çıkartmayı düşündüğünü belirtti. Telefonda ekrana gömülü bir kameranın ve ekrana gömülü bir parmak izi okuyucunun bulunacağını belirten analist, Touch ID'nin ekrana entegre edileceğinden bahsetti.

apple

Açıklamalarını yalnızca 2020 yılıyla sınırlandırmayan analist, 2021 yılındaki tüm iPhone modellerinin ekrana gömülü kamera ve ekrana gömülü parmak izi okuyucuyla birlikte geleceğini düşündüğünü belirtti. Credit Suisse analistinin açıklamalarına göre Apple, bu teknolojileri cihazlarına eklerken üçüncü parti bir geliştiricinin teknolojisini değil, kendi teknolojisini kullanacak.

Oppo ve Xiaomi'nin ekrana gömülü kamera teknolojilerini ortaya koymalarının ardından teknoloji devi Apple'ın da bu teknolojiye ayak uydurması oldukça olası görünüyor. Şu an için Apple'ın konuya olan kesin yaklaşımının ne olduğunu belirtmek fazlasıyla zor olsa da bu seneki eleştirilerin ardından Apple'ın çentik ve çerçeve konusunu çok daha ciddiye alacağını söyleyebiliriz.




Google, Chrome'un Sekme Sistemini Yeniliyor
Google, Chrome'un Sekme Sistemini Yeniliyor

Dünya'nın en çok kullanılan internet tarayıcısı Google Chrome, sekmeleri yönetme konusundaki kötü ününü ortadan kaldıracak yenilikler getiriyor. Ayrıca gelecek yenilikler arasında...

Normalden 10 Kat Daha Uzun Ömürlü Batarya Geliştirildi
Normalden 10 Kat Daha Uzun Ömürlü Batarya Geliştirildi

Telefonların batarya kapasitelerini 10 katına çıkarmayı başaran bilim insanları, bu teknolojinin ne yazık ki şu an kullanılamayacağını da söylediler. ...

OPPO Reno4 5G ve OPPO Reno4 Pro 5G İçin ColorOS 11 Güncelleme Sunumu Başladı 2020
OPPO Reno4 5G ve OPPO Reno4 Pro 5G İçin ColorOS 11 Güncelleme Sunumu Başladı 2020

OPPO , Eylül ortasında Android 11 tabanlı ColorOS 11’i mobil işletim sisteminin en son sürümü olarak duyurdu . Şirket, uygun aletlere hemen beta sürümleri sunmaya...