PlayStation 5'in Canlı Yayın Dostu Olacağını Gösteren Rapor

Sony'nin yeni oyun konsolu PlayStation 5'le ilgili bir rapor yayımlandı. Yayımlanan rapora göre PlayStation 5, 4K çözünürlüğünde dahili bir kameraya sahip olacak. İddialara göre bu kamera, oyunseverlerin canlı yayın yapabilmesini sağlayacak.


Japon teknoloji devi Sony'nin yeni oyun konsolu üzerinde çalışmaları devam ediyor. Konsolla ilgili olarak Sony tarafından çok az açıklama yapıldı. Bu konsolun her oyuncuya değil, en teknoloji tutkunu oyunculara hitap ettiği söylendi ancak konsolun çıkış tarihi ve özellikleriyle ilgili çok da bir bilgi verilmedi. Ancak şimdi, PlayStation 5'le ilgili heyecanlandıran bir rapor yayımlandı. 

Raporu gün yüzüne çıkaran, Gizmodo isimli bir teknoloji sitesi. 2002 yılından beri aktif olarak hizmet vermekte olan Gizmodo, kimi zaman teknolojik ürünlerle ilgili bilgileri ortaya çıkarıyor ve bu bilgilerin doğruluğuyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Dolayısıyla PlayStation 5'le ilgili yayımlanan raporun, belli bir seviyede güvenilir olduğu söylenebilir.

PlayStation 5 geliştirme kiti

Rapora göre PlayStation 5, dahili bir kameraya sahip olacak. Oyunseverler bu kamera sayesinde canlı yayın yapabilecekler. İddialara göre bu kamera oyunseverlere 4K çözünürlük sunacak ve oyun içi aydınlatmasına göre tepki verecek. Ancak bunun tam olarak ne anlama geldiğini şu an için yorumlamak ciddi anlamda zor görünüyor. Ayrıca rapor, Sony'nin yeni oyun konsolunun resmi olarak bir adı olmadığı için PlayStation 5'e "Prospero" kod adını verdiğini ortaya koyuyor.

Aynı rapor, dahili kameranın sadece PlayStation 5'te değil, Microsoft'un bir süredir üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü Xbox Project Scarlett'ta da olacağını söylüyor. İddialara göre yeni Xbox sürümünde bulunacak olan kamera da 4K çözünürlük sunacak ve oyunsever, bu kamera yardımı ile canlı yayın yapabilecekler. 

Ancak bu raporun gerçek olup olmadığı ile ilgili bir şeyler söylemek şu an pek de mümkün değil. Sony yetkilileri, PlayStation 5 tanıtılana kadar ortaya pek çok iddianın atılacağını ve teknoloji tutkunlarının bu iddialara değil, bizzat kendileri tarafından yapılacak açıklamalara kulak asmaları gerektiğini söylemişti. Sony'nin bu raporla ilgili herhangi bir açıklama yapıp yapmayacağı ise henüz bilinmiyor.




Galaxy S11'in Muhteşem Kamerasını Özetleyen Kod Adı
Galaxy S11'in Muhteşem Kamerasını Özetleyen Kod Adı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un önümüzdeki yıl piyasaya süreceği yeni amiral gemisi Galaxy S11, daha şimdiden manşetleri süslemeye başladı. Bugün gün yüzüne çıkan bazı...

Samsung Galaxy Buds Pro güncellemesi gürültü giderme ve anahtarlama hızını iyileştiriyor 2021
Samsung Galaxy Buds Pro güncellemesi gürültü giderme ve anahtarlama hızını iyileştiriyor 2021

Geçen ay, Samsung Galaxy S21 serisi amiral gemisi akıllı telefonlarıyla beraber Güney Koreli teknoloji devi, Samsung Galaxy Buds Pro olarak adlandırılan yeni nesil gerçek kablosuz...

Dijital Denge Uygulaması Pixel Telefonları Yavaşlatıyor
Dijital Denge Uygulaması Pixel Telefonları Yavaşlatıyor

Google’ın yazılımını yaptığı, telefonunuzdaki uygulama alışkanlıklarınızı takip eden Dijital Denge uygulamasının Google Pixel telefonların performansını düşürdüğü iddia...