Google, Pixel Cihazları İçin Android Q Beta Yayınladı

Google, Pixel cihazları için Android Q betanın ilk sürümünü yayınladı.


Google, Android’in bir sonraki ana sürümünün ilk beta sürümünü yayınladı. İlk beta sürümü, bu sefer daha da fazla cihaz için kullanıma sunulacak. Ayrıca yazılım sürümü, beta ile gelen özelliklere göz atmak isteyen geliştiriciler ya da ilk kullanıcılara açık bir şekilde yayınlandı. Geliştiriciler, Pixel ve Pixel XL dahil olmak üzere herhangi bir Pixel cihazını kaydettirerek beta sürümünü denemeye başlayabilir ve bu adresten beta sürümü indirebilirler.

Şirket, yeni yayınlanan güvenlik ve gizlilik korumaları, daha fazla konum kontrolü, katlanabilir ekranlar için destek ve daha fazlası dahil olmak üzere Android'in bir sonraki sürümüyle birlikte gelen sayısız değişiklikleri blogda yayınladı ve şu ifadeleri kullandı:

“Mobil ekosistem geliştikçe, Android, kullanıcıların güvenlik ve gizliliğinin her zaman birinci öncelik olmasını sağlamanın yanı sıra, kullanıcıların en son yeniliklerden yararlanmalarına yardımcı olmaya odaklandı.Google Play Koruma ve çalışma zamanı izinleri gibi çabalara dayanarak, Android Q, kullanıcılar için bir dizi ek gizlilik ve güvenlik özelliği getiriyor.”

İşletim sisteminin yeni sürümü, kullanıcılara konum izni üzerinde daha fazla kontrol sağlıyor. Android'in önceki sürümlerinde, uygulamalar yalnızca izin istediklerinde ve kullanıcılar izin verdiğinde konumunuzu bulabilirdi. Android Q, bu izni, kullanıcıların "yalnızca uygulama kullanımdayken" veya "asla" olarak ayarlamalarına izin veriyor.

Google’ın blog gönderisi, Android Q’nun kullanıcılara paylaşılan dosyalara erişim gibi şeyler üzerinde daha fazla kontrol sağladığını not ediyor. “Kullanıcılar, uygulama zamanlarının yeni çalışma zamanı izinleriyle Fotoğraflar ve Videolar'a veya Ses koleksiyonlarına erişimini kontrol edebilecekler.” diye açıklıyor. “İndirmeler için, uygulamaların, kullanıcının uygulamanın hangi indirme dosyalarına erişebileceğine karar vermesini sağlayan sistem dosyası seçicisini kullanması gerekiyor.”

Android Q'daki “Kısayolları Paylaşma”, aynı zamanda bir fotoğraf gibi içerikleri başka bir uygulamadaki biriyle paylaşmayı da kolaylaştırıyor. Yeni işletim sistemi ile geliştiriciler, uygulamalarında belirli hedefleri başlatan paylaşım hedefleri yayınlayabiliyorlar. Medya sağlayıcılarının öncekinden daha az bant genişliği kullanarak Android cihazlara yüksek kaliteli video içeriği yayınlama özelliği de dahil olmak üzere, yeni işletim sisteminin getirdiği birçok güncelleme ve ayarlama mevcut. Bunların tamamına bağlantı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.




Google - Daha Kolay Arama İçin 8 Tüyo
Google - Daha Kolay Arama İçin 8 Tüyo

Google aramalarında istediğiniz sonucu bulamıyorsanız, muhakkak bir yerde hata yapıyorsunuz, çünkü Google her şeyi bilir. Google aramalarında işinizi kolaylaştıracak birbirinden basit...

Note10'da Kulaklık Girişi ve Tuşlar Olmayabilir
Note10'da Kulaklık Girişi ve Tuşlar Olmayabilir

Samsung'un önümüzdeki aylarda piyasaya sürmeye hazırlandığı yeni amiral gemisi telefonu Galaxy Note10'un jack girişinin ve fiziksel tuşlarının olmayacağı iddia edildi. ...

Bir Sonraki iPhone’da Touch ID ile İlgili Apple Anket İpuçları, Kutuda USB Kablosu Olmadan Gönderilecek 2020
Bir Sonraki iPhone’da Touch ID ile İlgili Apple Anket İpuçları, Kutuda USB Kablosu Olmadan Gönderilecek 2020

İPhone kullanıcıları için yeni bir Apple anketi, onlara Face ID konusunda memnuniyetlerini ve telefonlarının kutuya gelen USB kablosunu kullanıp kullanmadıklarını sordu . Bu,...