iPhone'ların Hücresel Veri Konusundaki Yıllar Süren Gelişimi

OpenSignal, iPhone modellerinin yıllar boyunca değişen hücresel veri hızlarını test etti ve sonuçları yayınlandı. Birkaç istisna dışında her yeni iPhone'un hücresel veri hızı konusunda yol katettiği görülüyor.


Yıllardır sürekli olarak karşımıza çıkan yeni modelleriyle iPhone, Apple'ın ne kadar çalışkan olduğunu gözler önüne sürüyor. Her yeni modelde yapılan iyileştirmeler ve yenilikler genelde çok yüzeysel şekilde duyuruluyor ve işin teknik kısmı arka planda kalıyor.

OpenSignal, yaptığı yeni bir testte iPhone'ların hücresel veri hızlarının son dönemde yayınlanmış tüm modellerde nasıl geliştiğini bulmaya karar verdi. Yayınladıkları rapora göre, her yeni iPhone, hücresel veri hızı konusunda daha da hızlanıyor.

Fakat bazı istisnalar da var. 2016'da piyasaya sürülen iPhone SE, 2014'te piyasaya sürülmüş olan iPhone 6 ve 6 Plus ile karşılaştırıldığında daha yavaş görünüyor. Buna ek olarak, iPhone XR'ın hücresel veri hızı da iPhone XS ve XS Max'tan daha düşük konumda.

Tabii ki hücresel veri hızını etkileyen birçok faktör bulunuyor. Buna örnek olarak zayıf kapsama alanları gösterilebilir. Modeller arasındaki hız farkı incelenirken bu gibi faktörlerin de gözden kaçmaması gerekiyor.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Efsanevi Yönetmenler Tarafından Çekilmiş 10 Kötü Film
Efsanevi Yönetmenler Tarafından Çekilmiş 10 Kötü Film

İyi bir yönetmen her zaman iyi bir film yapamaz. Bugün, efsanevi yönetmenler tarafından çekilmiş 10 kötü film inceleyeceğiz.Film yapmak gerçekten zor bir iş, ve yüzlerce insan olmasa...

iPhone 5G Destekli Telefon Üretecek mi? Ne Zaman Tanıtılacak
iPhone 5G Destekli Telefon Üretecek mi? Ne Zaman Tanıtılacak

Bu yıla damgasını vuran teknoloji gelişmelerinden biri de 5G internet teknolojisi. Bu gelişmeden geri kalmak istemeyen Apple, önümüzdeki Eylül ayında 5G destekli bir model çıkartmayı...

Huawei Mate X2’nin İlk Görüntüleri Paylaşıldı! 2021
Huawei Mate X2’nin İlk Görüntüleri Paylaşıldı! 2021

Katlanabilir telefon pazarının öne çıkan markalarından Huawei’nin yeni katlanabilir telefonu Mate X2‘ye konusunda ilk resmi görüntüler paylaşıldı. Çinli akıllı telefon üreticisi...