Terörü Öven İki Ekşi Sözlük Yazarı Tutuklandı

Yeni Zelanda'daki terör saldırısını övdükleri gerekçesiyle biri Denizli, biri Antalya'da iki Ekşi Sözlük yazarı çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.


Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz hafta Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde bulunan 2 camiye düzenlenen ve 50 kişinin hayatını yitirdiği terör saldırısını övdüğü iddiasıyla no ceiling kullanıcı adına sahip Ekşi Sözlük yazarını incelemeye aldı.

24 yaşında E.A’nın kimliğini belirleyen ekipler, şahsın evine bir operasyon düzenlediler ve E.A’yı gözaltına aldılar. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen E.A, terörü övdüğü gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak bu olay, terörün övüldüğü ilk olay değil.

Daha önce yine bir Ekşi Sözlük yazarı hakkında Yeni Zelanda’daki terör saldırısını övdüğü gerekçesiyle Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alma kararı çıkarılmış ve şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Terör eylemleri nedeniyle yıllarca canı yanan Türkiye’de hala terörü övenlerin bulunması gerçekten düşündürücü.




Samsung Galaxy A9 Pro (2019) Duyuruldu
Samsung Galaxy A9 Pro (2019) Duyuruldu

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, kendi evinde gerçekleştirdiği lansmanla Galaxy A9 Pro (2019)'u duyurdu. ...

Microsoft ve Intel, Geleceğin Dizüstü Ekranlarını Yapacak
Microsoft ve Intel, Geleceğin Dizüstü Ekranlarını Yapacak

Microsoft ve Intel, gelecekte kullanılacak olan dizüstü bilgisayarların ekranları için iş birliği yapmaya karar verdi. İki devin üretimlerine katlanabilir ekranlar da dahil olacak. ...

Oyuncuların Hiç Sevmediği 15 Oyun Karakteri
Oyuncuların Hiç Sevmediği 15 Oyun Karakteri

Video oyunlarında herkesin sevmediği bazı karakterler vardır. Ancak bu 15 karakter, neredeyse hiçbir oyunsever tarafından sevilmiyor. ...