Apple, Önceden Düzelttiği Bir Hatayı Tekrar Etkinleştirdi

Akıllı telefon sektöründe güvenlik denince akla ilk gelen markalardan biri olan Apple'ın iOS 12.4 sürümünde bulunan bir hata tekrardan ortaya çıktı. Daha önceden yayınlanan yamanın ardından hatanın tekrar ortaya çıkması, Jailbreak için fırsat kollayan araştırmacıların adeta ekmeğine yağ sürdü.


Apple, genellikle güvenlik konusunda kendinden emin bir firma olarak bilinir. Apple'ın güvenlik konusunda hatırı sayılır bir üne sahip olması, tüketicileri Apple ürünlerine yönelten önemli faktörlerden biri olarak biliniyor.

Geçtiğimiz günlerde bu güvenilirliği konusunda 'hodri meydan' diyen Apple, bir iPhone hackleyen kişilere 1 milyon dolara kadar para ödülü vereceğinden bahsetmişti. Üstelik hatalar yalnızca telefonla değil, aynı zamanda iPad ve Apple Watch'la ilgili de olabilirdi. Tüm bunların ardından pazartesi günü uzun süredir yaşanmayan bir olay yaşandı.

apple

Motherboard'un haberine göre Apple'ın temmuz ayında kullanıcılarına sunduğu iOS 12.4 sürümü, Google güvenlik araştırmacıları tarafından bulunan bir hata içeriyor. iOS'ta bulunan hataları ortaya çıkarmasıyla bilinen Google'ın Project Zero ekibiyle çalışan Ned Williamson, bir zamanlar giderilen sorunların tekrardan ortaya çıktığını doğruladı.

Williamson, Motherboard'a verdiği bir röportajında "Görünüşe bakılırsa bir kullanıcı 12.4 sürümünde Jailbreak yapmayı denedi ve Apple'ın hataya karşı yaptığı yamayı yanlışlıkla kaldırdığını gördü" açıklamalarında bulundu.

jailbreak

Tabii ki bu durumun meydana gelmesiyle birlikte uzun yılların ardından ilk defa güncel bir iOS sürümü için bir Jailbreak yayınlanmış oldu. Güvenlik araştırmacısı Jonathan Levin, iOS 12.4'ün şu an için Apple'ın sunduğu tek yazılım olduğunu, iOS 12.3 harici bir sürüm kullanan birçok iPhone ve iPad'in de tehlike altında olduğunu belirtti. Levin, aynı zamanda hatanın 100 günü aşkın bir süredir ortada bulunduğunu belirtiyor.

Tabii ki bu hatanın ardından 'pwn2ownd' isimli bir araştırmacı, ücretsiz bir Jailbreak yayınladı. Pazartesi günü iOS 12.4 için yayınlanan jailbreak, birçok iPhone kullanıcısı tarafından da onaylandı. Başka bir deyişle birçok iPhone kullanıcısı bu sürümü telefonlarına indirdi ve Jailbreak işlemini gerçekleştirdi.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Zoom “unable to connect 5003” hatası nasıl çözülür?
Zoom “unable to connect 5003” hatası nasıl çözülür?

Zoom “unable to connect 5003” hatası, özellikle koronavirüs döneminde oldukça popüler hale gelen video konferans uygulaması Zoom kullanıcıları arasında yaygınlaşmış durumda. Söz...

Tesla korna olarak yellenme sesi kullanacak 2020
Tesla korna olarak yellenme sesi kullanacak 2020

Araçlarda alışılmış klakson sesleri mevcut ancak Kaliforniya merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla, bu işi değişik bir boyuta taşımaya hazırlanıyor. Şirketin CEO’su Elon Musk,...

Nokia 8000 4G Afişi, Kayar Kapaklı Bir Telefon Olmadığını Ortaya Koyuyor
Nokia 8000 4G Afişi, Kayar Kapaklı Bir Telefon Olmadığını Ortaya Koyuyor

Nokia 8000 4G yeni bir özellik telefon HMD Küresel da 4G desteği olacak Nokia 6300 bir yeniden birlikte yakında başlaması bekleniyor. Finli şirket henüz iki telefonu duyurmadı, ancak...