Apple, Antenleri ve Dokunmatik Kimliği Ekrana Yerleştirmek Adına 2020

Apple, Antenleri ve Dokunmatik Kimliği Ekrana Yerleştirmek Adına 2020

Gelecekteki Apple iPhone’lar, Touch ID parmak izi okuyucusu ve ekrana gömülü antenler içeren daha büyük ekranlarla gelebilir . Bu, daha iyi WiFi ve hücresel irtibat sunabilir ve şirketin aletleri için alımı artırabilir.

Bir AppleInsider raporuna göre , Cupertino merkezli dev, kullanıcılarına daha iyi sinyal alımı sunarken bu arada güvenli bir kullanıcı kimlik doğrulama sistemi sunmaya çalışıyor olabilir. Bu aynı vakitte daha ince çerçevelere ve çentiklere sebep olarak müşterilerine daha fazla ekran alanı sunacaktı. Şirket bunu, hem Touch ID’yi hem de antenleri ekranın altına yerleştirerek muvaffak olabilirdi.

Geçmişte, Apple’ın Touch ID sistemi için bir ekran parmak izi okuyucusu üzerinde çalıştığı bir hayli sefer bildirilmişti. Geçen sene süresince akustik görüntüleme, kızılötesi ve daha fazlası gibi konulara değinen çeşitli patentler ortaya çıktı. Dahası, bu özellikler, bilinen analist Ming-Chi Kuo’nun bir hayli söylentisine ve iddiasına ve Twitter’daki sızıntılarına da konu oldu.

Ekranın altında bulunan Dokunmatik Kimliğin yanı sıra şirket, ekrana bir RF anteni yerleştirmek için bu tabakaları kullanmayı kapsayan alakalı patentler için müracaatta bulundu. Sinyaller, WiFi ve hücresel antenlerin açığa çıkmasını gerektirdiğinden, tek bir ince bant üzerinde tüm tarafı kaplayan bir antene sahip olmak, aletin bağlanabilirliği ve alımı için daha iyidir. Bu, Apple’ın “Ekrana Entegre Edilebilir Hibrit Saydam Anten” başlıklı son patentinde izah etmiştir.

Patent müracaatı, “Günümüzün kablosuz sistemleri , daha küçük çerçeveli veya çerçevesiz ekran çözümüne sahip bir uçtan uca ekran ele geçirmek için çabalıyor. Bilhassa akıllı saatler, akıllı gözlükler veya akıllı sıhhatle alakalı izleme aletleri gibi giyilebilir aletler için ekran küçüktür ve kablosuz radyoların sayısı artıyor.

 

 

Apple, Antenleri ve Dokunmatik Kimliği Ekrana Yerleştirmek Hesabına ,




Snapchat Atağa Kalktı: İlgi Çekici Birçok Yenilik Geliyor
Snapchat Atağa Kalktı: İlgi Çekici Birçok Yenilik Geliyor

Instagram ve Facebook’a hikayeler özelliğinin gelmesiyle sektörün biraz gerisinde kalan Snapchat, bu durumu tersine döndürmeye hazırlanıyor. Uygulamaya belgesel, komedi ve gençlik dizileri...

Apple, Face ID ve Touch ID ile iCloud'a Girişi Test Ediyor
Apple, Face ID ve Touch ID ile iCloud'a Girişi Test Ediyor

Kayıt olduğumuz yerlere her girişimizde en azından şifremizi yazmamız gerekiyor. Fazlasıyla can sıkıcı ve zaman kaybı olan bu giriş yönteminin yerine Apple, kendi giriş yöntemini...

Samsung Galaxy S10'a Ultra Geniş Panorama Özelliği Geldi
Samsung Galaxy S10'a Ultra Geniş Panorama Özelliği Geldi

Samsung'un güncel amiral gemisi Galaxy S10, kamera performansını artıran bir özelliğe kavuştu. ...