En etkili telefon hızlandırma yöntemleri 2020

En etkili telefon hızlandırma yöntemleri 2020

En etkili akıllı telefon hızlandırma yöntemleri ve hızlandırma yollarından bahsediyoruz. En iyi telefon hızlandı

Merhaba takipçileri. Bu içeriğimizde akıllı telefonlar nasıl hızlandırılır? Akıllı telefonları hızlandırma yöntemleri nelerdir? gibi soruların yanıtlarını arayıp en etkili telefon hızlandırma yollarından bahsedeceğiz.

Bildiğiniz gibi günümüzde akıllı telefonlar bir hayli popüler hale geldi. Ancak akıllı telefonlara ayıracak bütçeniz düşükse, özellik bakımından da daha alt seviye bir telefon almak zorundasınız. Bu telefonlarda en sık görülen sorunlardan biri de android sisteminin zamanla yavaşlaması oluyor.

Eğer sizin de böyle yavaş bir akıllı telefonunuz varsa, size önereceğimiz yöntemleri uygulayarak akıllı telefonunuzu hızlandırabilirsiniz. Bu yöntemlerden bazılarının root gerektirdiğini de hatırlatalım. Root hakkında bilginiz yoksa BURAYA tıklayarak ilgili içeriğimize göz atabilirsiniz.

TELEFONUNUZDAKİ GEREKSİZ DOSYALARI TEMİZLEYİN

telefon hızlandırma yöntemleri

Akıllı telefonunuzda bulunan gereksiz dosyaları silmekle işe başlayın. Bütün akıllı telefonar, siz fark etmeseniz bile arka planda birçok gereksiz veri biriktiriyor. Örneğin çektiğiniz fotoğrafların ön izleme resimleri, Instagram’da baktığınız fotoğrafların küçük boyutlu formatları ve WhatsApp’ta gönderdiğiniz fotoğrafların bir kopyası gibi birçok dosya telefonunuzda depolanıyor. Kısacası telefona yüklediğiniz birçok uygulama, zamanla kullanıldıktan sonra ön belleğe birçok dosya alıyor ve bu da telefonunuzu şişiriyor.

Gereksiz dosyalardan kurtulmak, telefonunuza herhangi bir zarar vermediği gibi telefonunuzun biraz daha hızlanmasını sağlar. Bu dosyaları temizlemek için ise CCleaner benzeri bir sistem temizleme programı kullanabilirsiniz.

Google Play Store’da bu tarz temizleme programlarını bulmanız oldukça kolay. Bu gibi temizleme programları telefonunuzdaki gereksiz dosyalarınızı siler, ancak uygulamaların ön belleklerine dokunmazlar.

Uygulamaların ön belleklerini temizlemek için Ayarlar‘ı açıp Uygulamalar kısmına girin. Daha sonra önbelleği silmek istediğiniz uygulamayı açıp Depolama bölümüne girin. Önbelleği sil seçeneğine dokunduğunuzda uygulamanın gereksiz dosyaları silinecek ve telefonunuzda yer açılacaktır.

En fazla önbelleğe sahip uygulamaların başında Facebook ve Instagram geliyor. Bu uygulamarın önbelleklerini temizlemek telefonunuzda büyük boş alanlar açmanızı sağlayabilir.

RAM DURUMUNU KONTROL EDİN

telefon hızlandırma yöntemleri

Günümüzde piyasaya çıkan akıllı telefonlarda bulunan RAM kapasitesi zaman zaman 12GB’a kadar çıkabiliyor. Ancak akıllı telefonunuz eskise, haliyle RAM kapasiteniz de düşük olacaktır. Bu da zaman zaman RAM’inizin aşırı dolmasına sebebiyet vererek telefonuzda kasmalara neden olabilir.

Akıllı telefonunuzun RAM durumunu cihaz bakımı uygulamasından veya yukarıda belirttiğimi CCleaner tarzı uygulamalardan mutlaka kontrol edin ve aynı uygulamaları kullanaram RAM’inizi mutlaka temizleyin.Ardından aşırı kaynak kullanan ve RAM’inizi gereksiz tüketen uygulamaları bulup kaldırabilirsiniz.

Önerilen içerik:  En iyi bilgisayar temizleme programları - 2020

TELEFONUNUZU ROOT’LAYARAK HIZLANDIRIN

telefon hızlandırma teknikleri

İngilizce’de kök anlamına gelen root kelimesi kısaca kullanıcıya sistem dosyaları için tam yetki verme işlemidir. Kullanıcılar root sayesinde telefonun görünmeyen sistem klasörlerine erişebilir ve istediği değişikliği yapabilir.Root sayesinde root erişimi gerektiren yardımcı uygulamaları rahatlıkla kullanabilir ve telefonunuza hükmedebilirsiniz.

Telefonunuza nasıl root atacağınızı öğrenmek için tıklayın

Eğer telefonunuzu başarı bir şekilde rootladıysanız, artık daha fazla kontrol hakkına sahipsiniz demektir. Root gerektiren ve telefonunuzu derinlemesine temizleyen programları kullanarak akıllı telefonunuzu hızlandırabilirsiniz. Bunu yapmak için ise RootBooster uygulamasını indirip kullanabilirsiniz.

Uygulama içerisinden hız modunu aktif ettiğinizde telefonunuzun ne kadar hızlandığını görebileceksiniz. Ayrıca daha uzun batarya süresine sahip olmak için ise batarya modunu tercih edebilirsiniz. Root’lu bir telefonun işlemci frekans değerleriyle veya kernel ayarlarıyla manuel olarak oynayıp da hızı artırabilirsiniz, ancak biz bu yöntemi pek tavsiye etmiyoruz. Çünkü yapacağınız herhangi bir hatalı işlem, telefonunuzun kullanılamaz hale gelmesine neden olabilir.

FARKLI BİR ANDROİD SÜRÜMÜ YÜKLEYİN

akıllı telefon hızlandırma yöntemleri

Genellikle eski Android telefonlarda daha eski android sürümleri bulunuyor. Bu da yeni güncellemelerden yararlanamayacağınız anlamına geliyor. Özellikle Android 4 ve sonrası arasında oldukça ciddi hız farkları var, çünkü Android 4’ten sonraki sürümler Android’in hafif sürümlerini kullanıyor.

Eğer akıllı telefonunuzda root erişimi varsa, telefonunuz desteklemese bile Android’in en son sürümü Android 9 Pie işletim sistemini bile telefonunuza kurabilirsiniz. Ancak bunu yapmak için root erişimine ihtiyacınız olduğunu tekrar hatırlatalım.

İnternetten kolaylıkla bulabileceğiniz LineageOS benzeri saf android işletim sistemlerini bulup telefonunuza kolaylıkla yükleyebilirsiniz. Çok yakında bununla ilgili yeni bir rehber hazırlayacağız.

TELEFONUNUZA FORMAT ATIN

AKILLI TELEFON HIZLANDIRMA

Eğer yukarıdaki yöntemlerden hiçbiriyle uğraşmak istemiyorsanız akıllı telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz. Böylelikle telefonunuzdaki uygulamalar ve önbellekler silinecek ve telefonunuz oldukça hızlanacaktır. Ancak kullandığınız uygulamaları yeniden yüklemeniz gerekeceğini hatırlatalım.

Siz de yukarıdaki yöntemleri kullanarak daha hızlı bir telefona sahip olabilirsiniz. Eğer bu yöntemlerin hiçbiri işe yaramıyorsa yeni bir telefon almanızın vakti gelmiş demektir ?

Bir sonraki içeriğimizde görüşmek üzere. Kendinize iyi bakın, hoşçakalın.




Tecno Pova 4 Aralık’ta Hindistan’da Başlayacak
Tecno Pova 4 Aralık’ta Hindistan’da Başlayacak

 Özellikler ve resimler Tecno pova akıllı telefonun son ay ortaya, resmi geçtiğimiz gün gerçekleşti. Hintli bir perakende sitesi olan Flipkart’ta Tecno Pova için bir açılış sayfası...

Canlı Yayında Hız Yapan YouTuber Yayın Bitmeden Yakalandı
Canlı Yayında Hız Yapan YouTuber Yayın Bitmeden Yakalandı

YouTube'un her yeni bir günde yeni olaylara tanık olduğunu biliyoruz. Bu olaylardan biri de 31 Mart'ta bir canlı yayın sırasında gerçekleşti. ...

Google, Karanlı Modu Android Q'nun Betası İçin de Yayımladı
Google, Karanlı Modu Android Q'nun Betası İçin de Yayımladı

Android Q ile birçok radikal değişime imza atmayı planlayan Google, merakla beklenen Karanlık Mod hakkında da yeni bir değişiklik sundu. Bahsi geçen Karanlık Mod, gün doğumu ve gün...