Gelecekteki NFC’li Cihazlar, Aktif Dijital Kalemleri Kablosuz Olarak Şarj Edebilecek

Gelecekteki NFC’li Cihazlar, Aktif Dijital Kalemleri Kablosuz Olarak Şarj Edebilecek

Gelecekteki NFC’li cihazlar, NFC Forum ve Universal Stylus Initiative (USI) arasındaki bir ortaklığın açıklamasının ardından aktif dijital kalemleri kablosuz olarak şarj etme becerisi kazanabilme ihtimali bulunuyor.

Yeni özellik, NFC Forum’un Kablosuz Şarj Özelliğinin (WLC) USI standartlarını karşılayan cihazlara entegrasyonunun bir sonucu olarak mümkün olacak. Mayıs ayında tekrar açıklanan şarj özelliği, küçük cihazların 1W kablosuz şarjı için destek getiriyor. NFC anteni bir şarj bobini olarak ikiye katlandığından, NFC’li akıllı telefon veya tabletin bir şarj bobinine sahip olması gerekmiyor.

Moto G Stylus

Kulaklıklar veya akıllı saatler gibi kablosuz şarj cihazları söz konusu olduğunda 1W kesinlikle düşük olsa da , çok daha küçük oldukları için ekran kalemleri gibi daha küçük cihazlar için yeterli olmalıdır.

XDA Developers’a göre , NFC iletişim bağlantısı güç aktarımını kontrol edecek ve şarj özelliği 13.56 MHz baz frekansını kullanacak. Cihazlar bunun dışında  iki mod kullanarak da şarj edebilir: standart radyo frekansı kullanan ve sabit güç çıkışı sağlayan bir statik mod ve daha yüksek bir radyo frekansı kullanan ancak güç çıkışını 0,25W’dan 0,5’ten 0,75W’a 1W’a çevirebilen bir anlaşmalı mod .

NFC Nedir? Uygulamaları Nelerdir? | Karel

Özelliğin cihazlarda ne zaman görünmeye başlayacağına dair henüz bir bilgi bulunmamakta, fakat önümüzdeki sene piyasaya çıkan telefonların buna sahip olmasını bekliyoruz.

Bununla birlikte, çoğu üretici, cihazlarına eklemek için önemli bir özellik olmadığına inanıyorlarsa, kablosuz şarjı desteklemeyen var.

DAHA FAZLA HABER İÇİN Resimlink

GOOGLE NEWS’DE BİZİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA!

Gelecekteki NFC’li Cihazlar, Aktif Dijital Kalemleri Kablosuz Olarak Şarj Edebilecek yazısı ilk önce Teknoloji Haberleri - En güncel Teknoloji Haberleri, Telefon incelemeleri Sitesi üzerinde ortaya çıktı.




Mario Kart Tour'un Çıkış Tarihi Belli Oldu
Mario Kart Tour'un Çıkış Tarihi Belli Oldu

Nintendo'nun yıllardır üzerinde çalıştığı, Android ve iOS platformları için geliştirilen yeni mobil oyunu Mario Kart Tour'un çıkış tarihi belli oldu. Şirketin Twitter üzerinden...

Niantic, İlk Uygulaması Field Trip'in Fişini Çekiyor
Niantic, İlk Uygulaması Field Trip'in Fişini Çekiyor

Harry Potter: Wizard Unite, Pokémon Go, Ingress gibi oyunlarıyla ünlü yazılım geliştirme şirketi Niantic’in Eylül 2012’de yayınladığı Field Trip, şirketin piyasaya sürdüğü ilk...

Microsoft, Windows 8'deki Mağazasının Fişini Çekiyor
Microsoft, Windows 8'deki Mağazasının Fişini Çekiyor

2016 yılında Windows 8 desteğini sona erdiren Microsoft, şimdi de Windows Mağaza'nın fişini çekmeye hazırlanıyor. ...