Google ‘Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Doodle Yayınladı! 2021

Google ‘Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Doodle Yayınladı! 2021

Google, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için özel bir doodle hazırladı. Hazırlanan doodle, kadınların günlük hayat içinde başarılarını ve değişik alanlarda kadın liderleri vurgulayan bir animasyon ile birlikte  yayınlandı. Animasyonda sanatçıdan bilim insanına, siyasetçiden hukukçuya kadar bir hayli farklı meslek kolunda yer alan kadınlara yer verildi.

.

1975’te Birleşmiş Milletler tarafından tanınan ve her sene 8 Mart’ta kutlanan ‘Dünya Kadınlar Günü‘, insan haklarının temel alınmasıyla kadınların politik, sosyal, ekonomik vb. bütün konularda başarılarının kutlanmasını amaçlıyor. Ayrı olarak, kadınların sosyal hayatta yaşadığı zorlukları anımsatması için bugüne özel çalışmalar yapılıyor.

.Dünya Kadınlar Günü .

Dünya Kadınlar Günü’ne Özeş Animasyon Hazırlandı!

.

Google tarafından hazırlanan animasyonda tarihte yaşanan bir hayli ilkler bulunuyor. İlk sefer rey kullanan kadınlar, dünyanın dört yanından kadın bilim insanları, yazarlar, sporcular, sanatçılar ve dahası bulunuyor. Animasyonun girişinde de ellerini havaya kaldıran ve el ele tutuşan kadınlar görülüyor.

.

Google bu arada, hazırladığı Dünya Kadınlar Günü doodle’ı için resmi bir izah da yayınladı. İzahta nesiller boyu kapıları açan ellerin betimlediği ve bu kahramanlara saygı duruşunda bulunulduğu belirtildi. Kadınların bir hayli ilki muvaffak olduğunu ve ödüller aldığını anımsadan Google, kalıpların yıkılması ve bugünün kapılarının açılmasının buna bağlı olduğunu aktardı.

.

Dünya Kadınlar Günü

.

Google izahın nihayetinde özel gün için kutlama iletisi yayınladı. Google’ın doodle ile ilgili hazırladığı sayfaya buradan erişebilirsiniz.

.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Yeni Nintendo Switch Geliyor
Yeni Nintendo Switch Geliyor

90'ların en meşhur konsol üreticisi Nintendo, yeni bir Switch cihazı tanıtacak. Oyun...

Modern Warfare'in Multiplayer Modundan İlk Yorumlar Geldi
Modern Warfare'in Multiplayer Modundan İlk Yorumlar Geldi

Efsane haline gelmiş savaş oyunu serisi Call of Duty'nin son oyunu Modern Warfare, birkaç ay içerisinde hayranlarıyla buluşacak. Oyunun çıkışından önce basın mensuplarına oyunu oynama...

Huawei Mate 30 Pro’nun Şaşırtıcı Kamera Tasarımı
Huawei Mate 30 Pro’nun Şaşırtıcı Kamera Tasarımı

Çinli teknoloji devi Huawei'nin yeni amiral gemilerinden Mate 30 Pro'ya ait olduğu iddia edilen görseller ortaya çıktı. ...