Samsung, üst seviye telefonlarda kullanacağı yeni işlemcisini duyurdu

Samsung, üst seviye telefonlarda kullanacağı yeni işlemcisini duyurdu

İlerleyen dönemlerde üreteceği akıllı telefonlarda kullanılmak üzere yeni işlemciler geliştiren Samsung, aynı za

İlerleyen dönemlerde üreteceği akıllı telefonlarda kullanılmak üzere yeni işlemciler geliştiren Samsung, aynı zamanda bu işlemcilere daha fazla güç katmak için çalışıyor.

Samsung’un yeni duyurduğu Exynos 990 işlemcisi ise, ilerleyen dönemlerde tanıtılacak, oldukça güçlü bir telefonun sinyallerini veriyor.

Exynos 990

EXYNOS 990 ÖZELLİKLERİ

7 nm’lik yapıya ve EUV teknolojisine sahip Exynos 990, bünyesinde 8 adet çekirdek barındırıyor. Bu çekirdeklerden ikisi, 5. nesil özel çekirdeklerden oluşurken, 2 adet Cortex-A76 çekirdeği ve 4 adet Cortex-A55 çekirdeği, işlemcinin üzerinde yer alıyor.

Samsung tarafından yapılan açıklamaya göre, Exynos 990 işlemcisinin özel çekirdekleri, bir önceki işlemciden yüzde 20 daha hızlı. Aynı zamanda üzerinde Mali-G77 MP11 grafik arabirimi bulunan Exynos 990, bir önceki grafik arabirimine göre yüzde 20 daha hızlı ve verimli çalışıyor.

Önerilen içerik:  WatchOS 7 güncellemesi alacak Apple Watch modelleri
Exynos 990

Samsung’un yeni işlemcisi, aynı zamanda üzerinde Exynos Modem 5123 olarak adlandırılan 5G modeme de sahip. İşlemci, bu modem sayesinde 7.35Gbps’ye kadar indirme hızını destekliyor.

108 megapiksele kadar 6 adet kamera için de destek sağlayabilen Exynos 990, 8K videoları saniyede 30 kare hızında oynatabiliyor.

Samsung, yeni güçlü işlemcisini ilk olarak şubat ayında tanıtmayı planladığı Galaxy S11 serisinde kullanacak.




iPhone 6'yı 200TL'ye iPhone X'a Çevirdik
iPhone 6'yı 200TL'ye iPhone X'a Çevirdik

Oyuncuların Hiç Sevmediği 15 Oyun Karakteri
Oyuncuların Hiç Sevmediği 15 Oyun Karakteri

Video oyunlarında herkesin sevmediği bazı karakterler vardır. Ancak bu 15 karakter, neredeyse hiçbir oyunsever tarafından sevilmiyor. ...

Google Chrome'un Yeni Eklentisi, Siteleri Denetliyor
Google Chrome'un Yeni Eklentisi, Siteleri Denetliyor

Google, web sitelerin güvenlik durumlarını sorgulayan ve bu konuda kullanıcıları uyaran bir Chrome eklentisi duyurdu. Google tarafından geliştirilen bu eklenti ile güvensiz siteler, uyarı...