Samsung ve Stanford, 10.000PPI OLED Ekran Yapmak İçin İşbirliği Yapıyor

Samsung ve Stanford, 10.000PPI OLED Ekran Yapmak İçin İşbirliği Yapıyor

Samsung Electronics ve Stanford Üniversitesi , işbirliğinin etkileyici bir inç başına 10.000 piksel  OLED ekranın geliştirilmesine yol açtığını açıkladı. Sanal gerçeklik gibi yakından izleme deneyimleri sunan cihazlar için faydalı olacaktır gibi tahmin ediyoruz.

Bu yeni 10.000PPI ekran, sanal gerçeklik kulaklıkları için mevcut olandan çok daha güzel durumda. Çoğu VR cihazının şu anda pikseller arasındaki boşluğun görünür olduğu “ekran kapısı” denen etkiye sahip olduğu göz önüne alındığında, bu büyük bir gelişme olduğu söylenebilir.

Samsung Stanford Üniversitesi 10000PPI OLED Ekran

Organik ışık yayan diyotun kısa bir biçimi olan OLED, şu anda mevcut olan en gelişmiş teknoloji ekranlardan biridir. Akıllı telefonlar, TV’ler vb. Dahil olmak üzere çeşitli tüketici elektroniği cihazlarında kullanılır .

Yeni geliştirilen 10.000PPI OLED ekranı karşılaştırmak adına, geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkan çoğu akıllı telefon, premium olanlar da dahil olmak üzere, Samsung ve Stanford’un geliştirdiklerinin yüzde birinden daha az olan yaklaşık 400 ila 500 ÜFE’lik bir piksel yoğunluğu sunuyor .

DAHA FAZLA HABER İÇİN Resimlink

GOOGLE NEWS’DE BİZİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA!

Samsung ve Stanford, 10.000PPI OLED Ekran Yapmak İçin İşbirliği Yapıyor yazısı ilk önce Teknoloji Haberleri - En güncel Teknoloji Haberleri, Telefon incelemeleri Sitesi üzerinde ortaya çıktı.




Anket Sonucu: Google Stadia’nın Beklenen Türkiye Fiyatı
Anket Sonucu: Google Stadia’nın Beklenen Türkiye Fiyatı

Tek Soruluk Dev Anket köşemizin son bölümünde, oyun sektörünün gidişatını kökünden değiştirmesi beklenen Google Stadia’nın kaç para olması gerektiğini takipçi ve...

Chrome, Fazla Kaynak Tüketen Reklamları Engelleyecek
Chrome, Fazla Kaynak Tüketen Reklamları Engelleyecek

Google, Chromium projesinde daha önce istenmeyen reklamları kaldırmıştı ve şimdi de fazla kaynak tüketen reklamları engellemeye hazırlanıyorlar. ...

Webtekno Takipçileri, YouTube Premium'u Değerlendirdi
Webtekno Takipçileri, YouTube Premium'u Değerlendirdi

Geçtiğimiz hafta Türkiye’de faaliyete başlayan YouTube Premium, ilk 3 ay ücretsiz olmasıyla olumlu tepkiler topladı. Ancak sonrası için pek de umut vadetmiyor. Aylık minimum 16,99...