Opera'dan Kripto Para Cüzdanlı Web 3.0 Tarayıcı

Önde gelen tarayıcı üreticilerinden Opera, kendi içine kripto para cüzdanı bulunan ve Web 3.0 desteği sağlayan yeni tarayıcısını yayınladı.


Blok zincirler ve kripto paralar ile beraber yeni bir döneme girdik ve internet, hayatımıza her zamankinden daha çok entegre oluyor. İnternet tarayıcılar da bu yeni döneme uyum sağlamak üzere değişimden geçiyor. Microsoft, Google’ın Chromium sisteminin kullanıldığı Microsoft Edge Chromium’u yayımlarken bir hamle de Opera’dan geldi.

Opera’nın yeni tarayıcısı, Opera 60 olarak isimlendirilirken uygulamanın kod adının da Reborn 3 olduğu ortaya çıktı. Tarayıcının özellikleri arasında Opera Wallet adlı kripto para cüzdanı ve Web 3 arama desteği bulunuyor. Tarayıcıda bütünleşik olarak gelen cüzdanı kullanarak kripto para alıp göndermek mümkün. Ayrıca tarayıcıyı kullanarak blok zincir tabanlı, Web 3 olarak internete erişmek de mümkün. Daha önceki Opera sürümleri gibi bu sürümde de sanal özel ağ (VPN) kullanmak ve böylece gizlilik ve güvenliği arttırmak mümkün.

Opera Wallet, akıllı telefonlardaki kripto para cüzdanı ile Opera tarayıcıdaki cüzdanı birleştiriyor, böylece kullanıcıların anahtarları akıllı telefonlarında kalmış olacak. Açıklamada, “Pratikte, (kullanıcıların) kendilerini ne zaman bir Web 3 sitesine tanıtmaları ya da blok zincirden para aktarımı yapmaları gerekse telefonlarına bir bildirim gelecek. Sistemi açtıkları yöntemle, örneğin parmak izi tarayıcıları ya da yüz tanımayı kullanarak kimliklerini onaylayabilecekler,” denildi.

VPN servisinin de dahil olmasıyla beraber firma, kullanıcıları için şifreli ve korumalı bir tünel kurarak bilgilerinin üçüncü partilerden korunmasını sağlayacak ve coğrafi konumlarının bilinmesini engelleyecek.

Opera, mobil tarayıcısı için kripto para cüzdanını geçtiğimiz temmuz ayında duyurmuştu. Geçen ay da Opera, yeni Opera Touch iOS’u açıklamış ve bu sistemde Web 3 tarayıcı ile Ethereum destekleyen kripto para cüzdanı olacağını belirtmişti. Opera’nın İsveç, Norveç ve Danimarka’da test ettiği Android cüzdanı da doğrudan Ethereum alabilmeyi sağlıyordu.

Bu yılın başında, blok zincir temelli tarayıcı Brave de Cheddar adlı haber sitesiyle anlaşarak ücretsiz kullanım süresi sağlamaya başlamıştı. Brave, HTC’nin Exodus telefonunda standart tarayıcı olmasının dışında Chromium bazlı, açık kaynak kodlu ve kullanımı ücretli bir tarayıcı olarak biliniyor. Brave’de reklam ve web site takip yazılımları bulunmuyor.

Öyle görünüyor ki Web 3 ve kripto paralar, yeni tarayıcıların nasıl şekilleneceği üzerinde oldukça etkili olacak.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Moto G7 Serisinin Tüm Teknik Detayları Ortaya Çıktı
Moto G7 Serisinin Tüm Teknik Detayları Ortaya Çıktı

Motorola'nın akıllı telefon dünyasına güçlü adımlarla geri dönüşünü simgeleyen Moto G7'ye dair bütün donanım bilgileri elimize geçti. ...

Dünyanın en iyi sanal gerçeklik (VR) oyunları 2021
Dünyanın en iyi sanal gerçeklik (VR) oyunları 2021

Yıllardır hayalini kurduğumuz Sanal gerçeklik oyunları (VR) nihayetinde oyun dünyasına girişini gerçekleştirdi. olarak sizler için seçmiş olduğumuz en iyi sanal gerçeklik oyunları...

Yeni MacBook Pro Modelleri 6K Ekranları Destekleyecek
Yeni MacBook Pro Modelleri 6K Ekranları Destekleyecek

Apple, geçtiğimiz günlerde 16 inçlik MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarını tanıtmıştı. Şirketin bu zamana kadarki en güçlü ve en büyük dizüstü bilgisayarı olan yeni MacBook Pro...