Tamamen yeni Nissan Qashqai kompakt SUV Avrupa’da piyasaya sürüldü 2021

Tamamen yeni Nissan Qashqai kompakt SUV Avrupa’da piyasaya sürüldü 2021

Nissan, Avrupa’da tamamiyle yeni Qashqai kompakt crossover SUV’yi resmen tanıttı. SUV bu yaz Avrupa’da satışa çıkacak ve Amerika Birleşik Devletleri’nde satışa sunulmayacak. Yeni modelin lansmanı, SUV 2007’de piyasaya sürüldüğünden beri Qashqai’nin üçüncü neslini işaret ediyor.

Nissan , Qashqai’nin Avrupa pazarında en çok satan araçlarından biri olduğunu ve Nissan NEXT dönüşüm tasarısı dahilinde tanıtılan en son araç olduğunu belirtiyor. Nissan, revize edilen SUV’nin dış tasarımının daha tonlu, keskin ve çağdaş olduğunu söylüyor. Qashqai, genişletilmiş bir dingil mesafesi ve mevcut 20 inç alaşım jantların yanı sıra daha ince ve daha keskin olan LED farlar ile yol şartlarına bağlı olarak kirişin şeklinin odaklanmasına müsaade ediyor.

Tamamen yeni Nissan Qashqai kompakt SUV Avrupa'da piyasaya sürüldü

Nissan, Qashqai’yi toplam 16 renk varyasyonuna müsaade veren beş iki tonlu kombinasyon da dahil olmak üzere 11 gövde renginde sunacak. Nissan, kabin içinde daha yüksek his ve gelişmiş kullanılabilirlik için yeni bir segment standardı vaat ediyor. Yeni koltuk malzemeleri ve beyaz ambiyans aydınlatması, aracın içinde birinci sınıf bir tecrübe sağlar.

1.3 litrelik Turbo motor ve lityum iyon pil kullanan 12 voltluk hafif hibrit sistem dahil olmak üzere çift güç aktarma uzuvu seçenekleri mevcuttur. Araç bu arada Nissan’ın e-POWER sürüş sisteminin Avrupa’daki ilk atamasını da işaret ediyor. E-POWER tahrik sürümünün satışı, hafif hibrit sürümün satışa sunulmasından sonra başlayacak.

Tamamen yeni Nissan Qashqai kompakt SUV Avrupa'da piyasaya sürüldü

e-POWER, özel elektrik imalat birimi olarak değişken sıkıştırma oranlı gaz motoru kullanan yeni Qashqai için yükseltildi. SUV’nin içinde, sürücünün ve yolcuların ihtiyacına bağlı olarak çoklu konfigürasyonlara sahip tamamiyle elektronik 12,3 inç TFT çoklu bilgi ekranı bulunuyor. Nissan ayrı olarak ön cama navigasyon, sürücü yardımı ve rota bilgilerini yerleştiren 10,8 inçlik bir HUD sunuyor. Navigasyon için yüksek çözünürlüklü dokuz inçlik bir NissanConnect ekranı da entegre edilmiş ve araç, Google Assistant ve Amazon Alexa ile beraber Android Auto ve Apple CarPlay’i destekliyor.

 

 

Türkçe makale özgünleştirme tarafından yapılmıştır.




Galaxy Fold'un Yeni Konsepti Yayınlandı
Galaxy Fold'un Yeni Konsepti Yayınlandı

Katlanabilir telefonların hayatlarımıza girmesinin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen ortaya atılan konsept tasarımların sayısı oldukça fazla. İşte karşınızda yakın...

Samsung Galaxy S10'un Kamerası Kaydırmayla Açılacak
Samsung Galaxy S10'un Kamerası Kaydırmayla Açılacak

Samsung'un en son amiral gemisi S10'un kamerası oldukça güzel bir hareketle aktif hale getirilebilecek. ...

iOS & iPhone için en iyi 6 arama kaydetme uygulaması
iOS & iPhone için en iyi 6 arama kaydetme uygulaması

iPhone rama kaydetme, birçoğumuzun günlük konuşmalarında ihtiyaç duyduğu bir özelliktir. Bu içeriğimizde, en iyiOS ve iPhone arama kaydetme, birçoğumuzun günlük konuşmalarında...