Tüm Zamanların En Pahalı 10 Resim

Tüm Zamanların En Pahalı 10 Resim

en pahalı resim

Tüm Zamanların En Pahalı 10 Resim denilince yaratılan yapıtlar her zaman insanların ilgisini çekmiştir. Her sanatçının kendi dünya görüşleri ve çevrelerindeki dünyayı, tuval veya diğer sanat tarzları üzerinde nasıl gördüklerini ifade etmenin kendine özgü yolları vardır. Kendileriyle konuşan bir tabloya yüksek bedel ödeyenler var. Bir tablonun fiyatını belirleyen birkaç şey var ve biri de sanatçının ne kadar ünlü olduğu. En tanınmış sanatçılardan bazıları eserlerinin bir kısmını milyonlarca dolara sattı. Tablolar müzeler, koleksiyonerler, antika satıcıları ve özel vatandaşlar tarafından satın alınabilir. İşte tüm zamanların en pahalı on tablosunun listesi.

10. Andy Warhol – Gümüş Araba Kazası – 105,4 Milyon Dolar

en pahalı resim

En pahalı resim sıralamasında Andy Warhol, sanat eserlerinden milyonlarca dolar satan ünlü bir ressamdır. Pek çok ünlü onun eserlerini, çoğunlukla çağdaş pop kültürü tipi ünlülerin resimleri, reklamları, çizgi romanları ve diğer benzersiz temaları bir araya getirdi. Warhol’un “Ölüm ve Afet” dizisi olarak bilinen bir dizi ürkütücü ölüm fotoğrafı yarattı. Bu resimdeki en dikkate değer resimlerinden biri, 1963 yılında boyanmış olan ve bükülmüş metal arasında yıkıcı bir araba kazasında bükülmüş bir gövdeyi gösteren “Gümüş Araba Kazası” adlı seridir. Tablo, 2013 yılında açıklanmayan özel bir alıcıya 105.4 milyon dolara satıldı.

9. Pablo Picasso – Çıplak, Yeşil Yapraklar ve Göğüs – 106,5 Milyon Dolar

en pahalı resim

En pahalı resim sıralamasında Pablo Picasso, sanat dünyasının en ünlü isimlerinden biridir ve çalışmaları yıllarca özel koleksiyonerler ve müzeler tarafından aranmaktadır. Doğacı bir ressam olarak biliniyordu ve tüm zamanların en etkili ressamlarından biri olarak kabul edildi. Bir Picasso’ya sahip olmak, dünyanın dört bir yanındaki sanat koleksiyonerlerinin en büyük özlemlerinden biridir. Picasso’nun çalışmaları genellikle dönemler halinde kategorize edilir ve tablosu Çıplak, Yeşil Yapraklar ve Göğüs, şimdiye kadar satılan en pahalı resimlerinden biridir. 8 Mart 1932’de boyandı ve 106,5 milyon dolara satılan aşk ilişkisi Marie-Thérèse’i tasvir ediyor.

8. Jasper Johns – Bayrak – 110 Milyon Dolar

En pahalı resim sıralamasında 1930 Ağustos ayında Georgia’da doğan Jasper Johns, Amerikalı bir grafik sanatçısı, heykeltıraş ve ressamdır. En çok Neo-Dada tarzı resim ve pop sanatı ile tanınır. En dikkat çeken eseri, Amerikan bayrağı hayalini kurduktan sonra boyandığını söylediği Bayrak adlı tablosu. Johns başlangıçta parçayı geleneksel yağ bazlı emaye boyayı kullanarak başlattı, ancak anakronik enkaustik ortamı olarak bilinen şeye geçti. Yüzyıl ortası Amerikan resimlerine benzersiz bir hava katan fırça darbeleri ve damlalarıyla verimlilik ve daha fazla çok yönlülük sağlamak için yapıştırılan enkustik ile gazete ve kumaş şeritleriyle kullandığı sıcak balmumu ile karıştırılmış pigmenttir. Parça 110 milyon dolara satıldı.

7. Edvard Munch – The Scream – 119,9 Milyon Dolar

en pahalı resim

En pahalı resim sıralamasında 1863’te doğan Edvard Munch, Norveç ve İsveç Birleşik Krallıklarında doğdu ve Norveçli bir matbaacı ve ressamdı. En çok bilinen eseri 1893’teki The Scream’dir. Munch, trajedinin yoksulluk, ölüm ve dine takıntılı ve mizaç gerginliği çeken babası tarafından travmatik bir şekilde yetiştirilme biçimlerinde vurduğu bir aileden geliyordu. Bunun etkisi, Edvard’ın da hayattaki pek çok şeyden korkacak şekilde büyümesi ve resimlerinde birçok korku ortaya çıkmasıydı. Çığlık, daha gençken eve yürüyüşte meydana gelen bir olaydan kaynaklanıyordu. Gökyüzü maviye ve kan kırmızısına döndü ve doğanın etrafında çığlık attığını hissedebiliyordu. Bu dikkat çekici parça 119,9 milyon dolara satıldı ve en popüler tablosu. Resimler ve pastel renkler de dahil olmak üzere çeşitli versiyonlarda yayınlandı.

6. Gustav Klimt – Adele Bloch-Bauer’in Portresi I – 135 Milyon Dolar

en pahalı resim

En pahalı resim sıralamasında 1918 doğumlu Avusturyalı sembolist ressam, kadın bedeninin en etkili ressamlarından biridir. Kadın bedenini nesnesi olarak kullanan ve Japon sanatını kendi yöntemleri olarak kullanan duvar resimleri, eskizleri ve resimleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca manzaralar, alegoriler ve portreler de çizdi, ancak en çok hatırlandığı Adele Bloch-Bauer I Portresi, New York’taki Neue Galerie’deki koleksiyonu için 135 milyon dolara Ronald Lauder’a satılan bir tablo.

5. Willem de Kooning – Kadın III  – 137,5 Milyon Dolar

En pahalı resim sıralamasında Willem de Kooning, 1904’te Rotterdam’da doğan Hollandalı-Amerikalı soyut dışavurumcu bir sanatçıdır. ABD’ye bir yük gemisinde kaçak yolcu olarak geldi. 15 Ağustos 1926’da Virginia’ya geldi ve daha sonra 1927’de marangoz, ticari ressam ve ev ressamı olarak çalıştığı New York’a taşındı. 1928’de boş zamanlarında resim yapmaya başladı ve Woodstock, NY’deki sanat kolonisine katıldı. Kadın III, 1950’lerde başlayan “Kadın” döneminden eserlerinden biridir. Kadınlarla yaşadığı hayal kırıklığını ve iç çatışmayı temsil ettiği söyleniyordu. Amerikan feminist hareketinin ve II.Dünya Savaşı sonrası dönemin değerli bir parçası olarak kabul edilir. Bugüne kadarki en pahalı sanat eserlerinden biri olan 137,5 milyon dolara satıldı.

4. Jackson Pollock – No. 5 1948 – 140 Milyon Dolar

En pahalı resim sıralamasında Jackson Pollock, “damlama döneminde” sıvı boya kullanması ve tablolar yaratmasıyla tanınıyor. Ocak 1912’de Wyoming’de doğdu ve 44 yıllık hayatı boyunca inanılmaz bir soyut dışavurumcu olarak biliniyordu. 1956’da alkole bağlı bir ölüm yolunda ölümüne yol açan şiddetli alkolizmle uğraştı. Pollock, eserlerini ismiyle isimlendirmekten vazgeçti ve önyargılı olmamak ve insanların sanat eserlerini görmelerine izin vermek için numaralar verdi. sanattı. 5 1958 numaralı eseri, 1949’da Ossorio Alfonso tarafından bir galeriden satın alınmıştı. Hareket sırasında resim hasar gördü ve yeniden işlendi ancak Alfonso yine de onu sevdi ve takdir etti. Bugünkü söylentiler, Fintech Advisory’nin yönetici ortağı David Martinez’in tabloyu 140 milyon dolara satın aldığı yönünde.

3. Francis Bacon – Lucian Freud’un Üç Çalışması – 142,4 Milyon Dolar

En pahalı resim sıralamasında Lucian Freud’un Üç Çalışması 1969, İrlanda doğumlu İngiliz ressam ve Britanya’nın 2. Dünya Savaşı sonrası ressamlarından biri olan Francis Bacon’un tuval üzerine yağlı boya tablosudur. Figüratif sanatçılar için 1980’lerde sanat dünyasında önemli bir etkiye sahipti. Eserleri dünyanın her yerindeki galeri ve müzelerde sergilendi ve “Lucian Freud’un Üç Çalışması” adlı tablosu bugüne kadar en çok satan eserlerden biri oldu. 2013’te New York’taki Christie’s’de 142.4 milyon dolara satıldı.

2. Pablo Picasso – La Rêve (The Dream) 19 32 – 155 Milyon Dolar

en pahalı resim

En pahalı resim sıralamasında “Rüya”, Picasso’nun en ünlü resimlerinden biri olarak kabul edilir. Sık sık sevgilisi Marie-Therese Walter’ı resmetti ve bu onu şehvetli bir şekilde gösteriyor, kırmızı bir koltukta huzur içinde oturduğunu, başı arkaya doğru eğilmiş ve gözleri kapalı – boynundan zarif bir şekilde sarkan bir kolye. Resim 2006’da Steve Wynn’den Steven Cohen’e 139 milyon dolara satılacaktı, ancak Wynn parçaya kazara biraz zarar vermesi ve Cohen’in geri çekilmesi nedeniyle iptal edildi. Ancak, tamir edildi ve yeniden değerlendirildi ve 2013’te Cohen, parçayı 155 milyon dolara satın aldı.

1. Paul Cézanne – Kart Oyuncuları – 250 Milyon Dolar

“Kart Oyuncuları”, Paul Cezanne’nin en ünlü eserlerinden biri ve 350 milyon dolara kadar 250 milyon dolar değerinde olduğu tahmin edilen en pahalı sanat eseri. Fransız Post-Empresyonist Cezanne, bir dizi yağlı boya resim yaptı ve 1890’ların başındaki son döneminde, son serilerinden biri olan “Kart Oyuncuları” nı tamamladı. Resim, dikkatle kartlarına bakarken ve göz temasından kaçarken erkekler arasında bir kart oyununun ciddiyetini tasvir ediyor. Katar Kraliyet Ailesi, seriyi değil tek resmi 259 milyon dolara satın aldı. En pahalı sanat eseri olarak listelenmiştir.

Kültürlenmek için https://listelendin.com/kategori/kulturlendin/

Tüm Zamanların En Pahalı 10 Resim yazısı ilk önce Resimlink üzerinde ortaya çıktı.




Lenovo Z5 İçin Android Pie Beta Yayınlandı
Lenovo Z5 İçin Android Pie Beta Yayınlandı

Çin merkezli teknoloji şirketi Lenovo, kendi akıllı telefonu Lenovo Z5 için Android 9 Pie Beta'yı yayınladı. ...

Samsung'un Apple'a Adeta Nispet Yaptığı 7 Yeni Özelliği
Samsung'un Apple'a Adeta Nispet Yaptığı 7 Yeni Özelliği

Galaxy Note10 ailesini tanıtarak gündemin ana konularını oluşturmayı başaran Samsung'un, Apple tarafından değerlendirilmesi gereken özelliklerinden bahsedeceğiz. ...

Firefox, Detaylı İzlenme Koruması Paneline Kavuştu
Firefox, Detaylı İzlenme Koruması Paneline Kavuştu

Günümüzde gizliliğe en çok önem veren tarayıcılardan biri olan Firefox, Gelişmiş İzlenme Koruması'nı takip edebileceğiniz yeni panelini kullanıma sundu. Yeni gelen güncellemeyle...