Türkiye, Milli Uzay Programı için geri sayıma geçti 2020

Türkiye, Milli Uzay Programı için geri sayıma geçti 2020

Son zamanda uzay çalışmalarında ciddi mesafe kateden Türkiye, 20 senelik hayalini 2018 seneninde kurduğu Türkiye Uzay Ajansı ile taçlandırdı. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Ajans, uzay siyaseti doğrultusunda Ulusal Uzay Programı’nı hazırlamak için harekete geçti.

Geçen ekim ayında Erzurum’un Konaklı Karakaya Tepeleri’nde yapımı sürdürülen Doğu Anadolu Gözlemevi’nde (DAG) incelemelerde bulunduğu sırada izah yapan Endüstri ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin uzay alanında vites yükselttiğini, bu doğrultuda Türkiye Uzay Ajansı’nın kurulduğunu belirtmişti.

ULUSAL UZAY PROGRAMI HAZIRLIĞINDA SONA GELİNDİ

Bakan Varank, Ulusal Uzay Programı’na ait, “Ajansımızla Türkiye’de uzay ve havacılık alanındaki tüm faaliyetleri koordine ediyoruz. Şu anda Ulusal Uzay Programımızın yazım çalışmaları devam ediyor, yakında kamuoyu ile paylaşacağız.” diye konuşmuştu.

Son olarak Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan, bir gün evvel Bakanlar kurulu Toplantısı’nın hemen peşinden Ulusal Uzay Programı konusunda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

REİSİCUMHUR ERDOĞAN: ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA PAYLAŞACAĞIZ

“Her alanda Türkiye’yi muasır uygarlık düzeyinin üzerine çıkartacak adımlar atıyoruz. Sözgelişi bugünkü kabinemizde Ulusal Uzay Programımızın sunumunu dinledik. Allahın izniyle ülkemizin bayrağını uzayda çok daha kuvvetli şekilde dalgalandıracağımız günler çok yakındır. Bu programı önümüzdeki haftalarda teferruatlı bir şekilde kamuoyuyla paylaşacağız.”

Erdoğan’ın izahının hemen peşinden Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım da sosyal medya hesabı Twitter üzerinden konuya değinerek, şunları yazdı:

UZAY AJANSI BAŞKANI: HEYECAN BAŞLIYOR

“Bugün Sn. Reisicumhurumuz ve Kabine’na Ulusal Uzay Programımızın sunumunu yaptım. Hedeflerimizi bütün dünya yakın bir tarihte Reisicumhurumuzun ağzından duyacak. Milletimizin, özellikle gençlerimizin sabırla beklediklerine değecek! Heyecan başlıyor!”

“LOGOMUZ TANITILACAK, WEB SİTEMİZ YAYINA HAZIR”

Uzay Ajansı’nın logosu ve web sitesine ait Yıldırım, “Profesyoneller tarafından hazırlanan logomuz da bu programda tanıtılacak. Ayrı olarak web sitemiz de yayına hazır. Bize göre güzel oldu fakat gençlerimizin fikirlerini merak ediyoruz. Yakında…” ifadelerini kullandı.

The post Türkiye, Ulusal Uzay Programı için geri sayıma geçti first appeared on .




YouTube, 265 Milyon Kullanıcılı En Büyük Pazarını Açıkladı
YouTube, 265 Milyon Kullanıcılı En Büyük Pazarını Açıkladı

Bugün YouTube'un Hindistan'da 265 milyon aylık aktif kullanıcısı var. Bu, izleyici kitlesinin geçtiğimiz yıla göre yüzde 18 değerinde bir artış gösterdiği anlamına geliyor. ...

PS Plus'ın Ocak Ayında Vereceği Ücretsiz Oyunlar Belli Oldu
PS Plus'ın Ocak Ayında Vereceği Ücretsiz Oyunlar Belli Oldu

Sony’nin PlayStation kullanıcılarına sunduğu ücretli abonelikli servisi PlayStation Plus’ın ocak ayında oyunculara ücretsiz olarak sunacağı oyunlar belli oldu. Ocak ayının ücretsiz...

Toplam Değeri 37 TL Olan 5 Android Oyun ve Uygulama
Toplam Değeri 37 TL Olan 5 Android Oyun ve Uygulama

Google Play'de kısa süreliğine ücretsiz uygulamaları listelediğimiz haberimizle karşınızdayız. ...