Windows temiz önyükleme nasıl yapılır?

Windows temiz önyükleme nasıl yapılır?

Windows temiz önyükleme, sistemi yalnızca yüklü Windows hizmetleri ve sistemin çalışması için gereken varsayılan programlar ile başlatmak anlamına gelir. Zaman zaman bazı bilgisayarlar, siz fark etmeseniz bile otomatik olarak kendini başlatır ve bilgisayarın kaynaklarını tüketerek yavaşlamasına neden olur.

İşte bu nedenle Windows temiz önyükleme, yüksek kaynak kullanımı gibi çeşitli sorunları gideren oldukça önemli bir işlemdir. Her iki ayda bir temiz önyükleme yaparak başlangıç programlarını temizlemek, bilgisayarınızın sağlığı için oldukça önemli.

Peki Windows 10 temiz önyükleme nasıl yapılır? Gelin bu sorunun cevabına daha detaylı bakalım.

ADIM #1: Öncelike Windows + R tuşlarına basın ve “Çalıştır” komut penceresini açın. Aynı işlemi arama kısmına “Çalıştır” veya diliniz ingilizceyse “Run” yazarak da yapabilirsiniz.

Windows 10 temiz önyükleme nasıl yapılır çalıştır komutları

Daha sonra açılan iletişim kutusuna msconfig yazarak Tamam’a tıklayın.

windows temiz önyükleme msconfig

Sistem yapılandırma penceresi karşınıza çıkacak. Yukarıdaki sekmelerden “Hizmetler” seçeneüine tıklayın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek.

windows 10 temiz önyükleme

Windows temiz önyükleme yapmak için burada bazı basit ayarlar yapmanız gerekiyor. Öncelikle sol altta bulunan “Tüm Microsoft hizmetlerini gizle” kutucuğunu İŞARETLEYİN. Ardından sol taraftaki “Tümünü Devre Dışı Bırak” seçeneğine tıklayın ve daha sonra “Uygula” dedikten sonra “Tamam” diyerek çıkın.

Bu işlemlerden sonra bilgisayar sizden yeniden başlamak için izin isteyecek. Ancak siz, “daha sonra yeniden başlat” seçeneğini seçin ve bilgisayarınızı kapatmayın.

Şimdi CTRT+ALT+DEL tuşlarını kullanarak “Görev Yöneticisi”ne girin. Daba sonra üst kısımdan “Başlangıç” sekmesine dokunun. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek.

windows temiz önyükleme yapma

Bu listede, bilgisayarınız ilk açıldığında otomatik olarak başlayan programları göreceksiniz. Hemen programların karşısındaki “Başlangıç etkisi” sütununa bakın ve “Yüksek” olanlara sağ tıklayarak devre dışı bırakın.

Tüm bu adımları uyguladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatarak Windows temiz önyükleme yapma işlemini tamamlayın.

The post Windows temiz önyükleme nasıl yapılır? first appeared on Resimlink.




Google Haritalar'a Kaza Bildirimi Özelliği Geliyor
Google Haritalar'a Kaza Bildirimi Özelliği Geliyor

Son birkaç haftadır Google, Google Haritalar'a kullanıcıların çok istedikleri özellikleri eklemekle meşgul. Son güncelleme, uygulamaya hız sınırı bildirimlerini ve hız kamerası...

Honor 20 ve 20i Tanıtıldı
Honor 20 ve 20i Tanıtıldı

Huawei’nin alt markası olan Honor, iki yeni telefonu Honor 20 ve Honor 20i’yi tanıttı. ...

Amazfit, Türkiye Pazarında! 2021
Amazfit, Türkiye Pazarında! 2021

Türkiye’de bulunmayan, akıllı saatlerden tartılara, koşu bantlarından spor malzemelerine kadar spor ve sıhhat konulu yenilikçi tasarımlara sahip ürünleriyle dikkat çeken Amazfit, artık...