Hideo Kojima, 2 Dünya Rekoru Kırdı

Death Stranding'in başarılı yönetmeni Hideo Kojima, oyun dünyasındaki başarısını farklı alanlarda da gösteriyor. Kojima, sosyal medyayı etkili kullanarak iki Guinness Dünya Rekoru kırdı.


Yılın en çok beklenen oyunlarından biri olan Death Stranding, geçtiğimiz hafta PlayStation 4 için çıktı. Alışılmışın dışında bir türle karşımıza çıkan aksiyon-macera oyunu genel olarak olumlu karşılandı ve Hideo Kojima'nın yüzünü güldü. Ancak Kojima'nın sevinci sadece bu kadarla kalmadı ve ünlü yönetmen Guinness'ten aldığı 2 ödülle adını rekorlar kitabına yazdırdı.

Kojima, oyun dünyasında daha çok Metal Gear serisindeki çalışmalarıyla tanınıyor. Konami ile olan macerasında, Snatcher, Policenauts, Castlevania: Lord of Shadows, Zone of the Enders ve daha birçok oyun üzerinde çalıştı. Başarılı yönetmen kariyeri boyunca pek çok oyunla ödüller kazandı, ancak bu seferki ödüller Guinness'ten geldi.

Death Stranding'in yönetmeni Hideo Kojima artık 2 farklı sosyal medya platformunda "en çok takipçiye sahip video oyun yönetmeni" rekorlarını elinde tutuyor.

hideo kojima guinness rekoru

Hideo Kojima'nın Twitter hesabında 2,8 milyon, Instagram hesabında ise ise yaklaşık 942,000 takipçisi var. Ayrıca Japonca Twitter sayfasında da yaklaşık 813.000 takipçisi bulunuyor. Yönetmen, Konami'yle ayrılığının ardından Kojima Productions'ın başına geçti ve ilk projesi Death Stranding ile büyük yankı uyandırdı.

Yeni projesini ilk günden beri yoğun bir şekilde tanıtan Kojima, bu süreçte sosyal medya hesaplarını son derece aktif bir şekilde yönetti. Ayrıca ünlü isimlerle yaptığı tanıtımlarla ve katıldığı etkinliklerle takipçi sayısını hızla artırdı.

Yeni oyunu Death Stranding'te, başta Norman Reedus başta olmak üzere, Mads Mikkelsen, Linday Wagner, Troy Baker, Margaret Qualley, Nicholas Winding Refn, Léa Seydoux, Tommie Earl Jenkins ve Emily O'Brien gibi önemli yıldızlar yer alıyor. Tüm bu isimlerle yapılan tanıtımlar rekoru beraberinde getirdi.




Apple, Face ID ve Touch ID ile iCloud'a Girişi Test Ediyor
Apple, Face ID ve Touch ID ile iCloud'a Girişi Test Ediyor

Kayıt olduğumuz yerlere her girişimizde en azından şifremizi yazmamız gerekiyor. Fazlasıyla can sıkıcı ve zaman kaybı olan bu giriş yönteminin yerine Apple, kendi giriş yöntemini...

Artık Emekliye Ayrılması Gereken 8 Popüler Oyun Karakteri
Artık Emekliye Ayrılması Gereken 8 Popüler Oyun Karakteri

Video oyunlar bazen bir oyunla bize bir karakter tanıtırken bazı karakterlerse tüm bir oyun serisine hakim olabiliyor. Biz de sizin için oyunlarda fazlasıyla gördüğümüz oyun karakterlerini...

Katlanabilir Telefonların Gelişimi ABD'yi Endişelendiriyor
Katlanabilir Telefonların Gelişimi ABD'yi Endişelendiriyor

Amerikalı telefon üreticileri piyasanın gerisinde kalıyor. Bunun en büyük örneklerinden biri de katlanabilir telefonlar. ...