USB 3.2 Duyuruldu: Değişen Model Numaraları Mevcut

Saniyede tam 20GB transfer hızlarına çıkabilen USB 3.2 standardı geliyor. USB IF firması, yeni USB standartları ile birlikte ilginç bir isimlendirme politikası güdecek.


İlk olarak 2017 yılında duyurulan ve daha o dönemden hızları 20 katına çıkaracağı açıklanan USB 3.2 standardı, en sonunda kapımıza kadar geldi. Ancak firma, yeni gelen modelle birlikte alt modellerin isimlendirmelerinde değişikliğe gitti. USB 3.2'nin adı ise ''USB 3.2 Gen 2x2.'' olarak değiştirildi. Şimdiden kafanız karıştı değil mi?

USB Implementers Forum tarafından yayınlanan bir PDF dosyasıyla isimlendirmeleri açıkladı.

Yeni USB İsimlendirmeleri

  • USB 3.2 Gen 1: Daha önce USB 3.0 olarak adlandırılan 3.1 Gen 1 standardı. Piyasada SuperSpeed USB olarak adlandırılacak.
  • USB 3.2 Gen 2 Daha önce USB 3.1 olarak adlandırılan 3.1 Gen 2 standardı. 10 Gbps transfer hızına saihp ve piyasada SuperSpeed 10Gbps olarak adlandırılacak.
  • USB 3.2 Gen 2x2: En son çıkan, son jenerasyon USB standardı. USBB-IF tarafından SuperSpeed USB 20Gbps olarak adlandırılıyor.

Tüm bu isimlendirmelerle kafanız karıştıysa aslında bu isimlendirmelerin bizi çok da ilgilendirmediğini belirtebiliriz. Burada en önemli detay geriye uyumluluğun olması. Özetle, USB 3.2 için tasarlanan bir USB portuna bütün USB kablolarınızı takıp kullanabilirsiniz.




Bir Kara Delik ya da Nötron Yıldızı Oluşumu İlk Kez Gözlendi
Bir Kara Delik ya da Nötron Yıldızı Oluşumu İlk Kez Gözlendi

Northwest Üniversitesi’nden bilim insanları önderliğinde, yeni ve parlak bir gök cisminin varlığı inceleniyor. Gök cisminin ortaya çıkma sebebi ise bir kara delik ya da nötron...

Kadın Fotoğraflarını Çıplak Hale Getiren Korkunç Uygulama
Kadın Fotoğraflarını Çıplak Hale Getiren Korkunç Uygulama

Ortaya çıkan yeni bir uygulama, herhangi bir kadının üzerindeki kıyafetleri sinir ağları kullanarak çıkartıyor ve fotoğraftaki kadını tamamen çıplak hale getiriyor. ...

OnePlus 7 Pro'nun Basın Fotoğrafları Ortaya Çıktı
OnePlus 7 Pro'nun Basın Fotoğrafları Ortaya Çıktı

OnePlus'ın üstün özelliklere sahip olacak yeni amiral gemisinin render görüntüleri açığa kavuştu. ...