Türk Tasarımcının Tasarladığı macOS 11 Ventura Konsepti

Apple'ın MacBook bilgisayarlarında kullanılan işletim sistemi macOS, bildiğiniz gibi yaklaşık bir ay önce 10.15 Catalina sürümüne yükseltilmişti. Daha önce iOS 12 ve iOS 13 için de konsept tasarımlar paylaşan bir Türk YouTuber, macOS 11 Ventura'nın muhtemel tasarımı için bir video yayınladı.


Geride bıraktığımız eylül ayında iPhone 11 serisini tanıtan ve kısa bir süre sonra piyasaya süren Apple, bugünlerde iPhone 11 ile gelen iOS 13'ün güncellemeleriyle uğraşıyor. Neredeyse her hafta bir güncelleme yayınlayan Apple, işletim sistemindeki sorunları yavaş yavaş ortadan kaldırıyor. Elbette bu durum, Apple'ın diğer cihazlarını ihmal ettiği anlamına da gelmiyor.

Geçtiğimiz ay MacBook bilgisayarların işletim sistemi macOS'u 10.15 Catalina sürümüne yükselten teknoloji devi, bu sürümle birlikte işletim sisteminde oldukça radikal değişikliklere gitmişti. Özellikle iTunes uygulamasının farklı uygulamalara bölünmesi ve 32 bit uygulamalardan desteğin çekilmesi, bu radikal değişikliklerin başında geliyordu. Peki Apple, macOS'un yeni sürümünde nasıl değişikliklere gidecek?

Türk tasarımcının yayınladığı macOS 11 Ventura konsepti:

Apple'ın macOS 11 Ventura sürümünde neler getireceği sorusuna yanıt vermek için bir video hazırlayan Türk YouTuber Kamer Kaan Avdan, birçok teknoloji platformunun da ilgisini çekti. Yayınlanan YouTube videosu, öyle önemli noktalara değiniyordu ki adeta Apple'ın elinden çıkmış gibiydi. Videoda öne çıkan özellikler ise şu şekilde:

  • Yeniden tasarlanmış arama
  • Daha kolay dosya transferi
  • Widget'ların masaüstüne sabitlenmesi
  • Yeni Ayarlar görünümü
  • Daha koyu Karanlık Mod
  • FaceID desteği

Apple'ın yakın zamanda macOS 11 Ventura'yı yayınlayacağı düşünülmüyor ancak güncellemenin geldiği dönemde işletim sistemi, videodaki gibi görünebilir. Daha önce Windows, Android ve iOS için de konsept tasarımlar paylaşan Kamer Kaan Avdan'ın YouTube kanalı, bu tür içeriklerle dolu. İşletim sistemlerinin resmi versiyonlarının yayınlanmasından önce konsept tasarımlara göz atmayı sevenlerdenseniz, yaklaşık 1 yıl önce macOS Cupertino konseptini de benzer şekilde yayınlan Türk YouTuber'ı takip edebilirsiniz.




Microsoft'tan Ekran Altı Kamelar İçin Büyük Adım
Microsoft'tan Ekran Altı Kamelar İçin Büyük Adım

Microsoft, akıllı telefon üreticilerinin tam ekran konusunda çığır açmasına büyük katkıda bulunacak bir yapay zekâ geliştirdi. Yeni yapay zekâ sayesinde ekran altında bulunan...

Regnant Esports'dan CS:GO'da Turnuva Zaferi
Regnant Esports'dan CS:GO'da Turnuva Zaferi

Webtekno ana sponsorluğunda faaliyet gösteren espor takımı Regnant Esports, CS:GO takımıyla bir turnuva zaferini hanesine yazdı. Kulübün CS:GO takımı, ESM Gümüş-2 Turnuvası’ndaki...

Call of Duty: Black Ops 4'ün BR Modu 7 Gün Boyunca Ücretsiz
Call of Duty: Black Ops 4'ün BR Modu 7 Gün Boyunca Ücretsiz

Activision, bugün resmi Twitter hesabı aracılığı ile 7 günlük ücretsiz deneme sürümünü tüm oyunculara duyurdu. ...