Steam'e Bir Türk Yapımı Oyun Daha Geliyor: Bob and Prickle

Oyun endüstrisi devasa boyutlara ulaştı. Her sene milyonlarca dolarlık bütçelere sahip oyunlar çeşitli platformlara çıkıyor. Ancak oyun endüstrisi sadece bu oyunlardan ibaret değil. Bütçesiyle değil yaratıcılığıyla ön plana çıkan bağımsız oyunlar da bulunuyor. İşte Bob and Prickle da bu oyunlardan bir tanesi.


Geçtiğimiz yıllarda lise öğrencisi genç bir kardeşimizin elinden çıkan Unrect isimli oyunun haberini yapmıştık. Steam’de çoğunlukla olumlu oy almayı başaran bu oyundan sonra geliştirici arkadaşımız, Crealode Games ekibiyle beraber yoluna devam etme kararı almış ve yakında amatör süper kahramanları konu alan bir oyun olan Bob and Prickle ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Absürt karakterleriyle birlikte hızlı bir oynanışa sahip olan Bob and Prickle (B&P), sakar ve birbirine zıt iki karakterin şehri kurtarmak için giriştikleri macerayı anlatacak. Lighbul isimli bir bilim kurgu şehrinde geçecek olan B&P, jetpack ile uçarken bolca ateş edeceğimiz farklı bir 2B nişancı deneyimi harmanlamış gibi gözüküyor. Oyunda gerçek kişiler farklı referanslarla yer alacak ve bolca gönderme içerecek. Dolayısıyla popüler kültüre hakim olanların ekstra bir keyif alabileceğini söylememiz mümkün.

Oyun neler vaat ediyor?

Ana karakterimiz Bob, aşırı sakar olmasına rağmen kendine fazlasıyla güvenen ve planlara sadık kalamayan bir karakter. Yardımcısı Prickle ise susmak nedir bilmeyen bir kaktüs adam. Bu ikili Lightbul şehrini kurtarmak için bir araya geliyor ve bu tuhaf macera tam da burada başlıyor.

Bolca fantezi unsuru içeren ve yakın gelecekte geçen B&P, uçan arabaların, son teknoloji drone ve robotların da olduğu bir zaman diliminde bu tuhaf hikâyeyi konu alıyor. Oyunda farklı silah ve bomba çeşitleri bulunacak. Ayrıca oyuncularına hem görsel hem de oynanış bakımından oldukça geniş bir seçenek havuzu sunacak.

Oyunda kötü karakter kadrosunu NZT şirketi dolduruyor. Bu şirket, insanları Mazlom olarak adlandırılan oldukça tehlikeli yaratıklara dönüştürüyor. Oyuna da ismini veren Bob ve Prickle ikilisi Mazlom’lara karşı koyabilmek için yeterli teknolojik gelişme ve imkânlara da sahip. Silah çeşitliliğinin yanında oynanışı tamamlayan bir diğer unsur ise uçan arabalar! Oyunda uçan arabaları kontrol edeceğimiz, camdan sarkarak ateş edebileceğimiz bölümler de bulunacak.

Yaklaşık bir yıldır geliştirilen ve 2020’nin birinci çeyreğinde çıkması beklenen Bob and Prickle oyununun Steam sayfasına da buradan ulaşabilirsiniz.




Evet arkadaşlar tekrar hatırlatmak isterim ki forumlarda, sosyal medya paylaşımlarınızda, blogunuzda veya websitenizde resim yüklemek ve ya resim paylaşmak için buraya tıklayabilirsin. Sınırsız resim yükeyebilir ve resim paylaşabilirsin.




Angry Birds Dream Blast, iOS ve Android İçin Yayınlandı
Angry Birds Dream Blast, iOS ve Android İçin Yayınlandı

Gencinden yaşlısına herkesi içine çekecek olan Angry Birds Dream Blast, iOS ve Android için yayınlandı. Kızgın kuşları baloncukların arasına atan oyun, kısa zamanda büyük indirme...

Ion Maide, Tam Sürüme Geçmeye Hazırlanıyor
Ion Maide, Tam Sürüme Geçmeye Hazırlanıyor

Retro havasıyla 90'lı yılların oyunlarını hatırlatan Ion Maiden, uzun bir erken erişim sürümünün ardından tam sürüme geçmeye hazırlanıyor. Edinilen bilgilere göre oyun, 11 Temmuz...

Nokia 3.1 Plus, Android Pie İle Karşımızda Olacak
Nokia 3.1 Plus, Android Pie İle Karşımızda Olacak

HMD Global'in üretimini ve geliştirme sürecini üstlendiği Nokia'nın akıllı telefon serisinin bir üyesi olan Nokia 3.1 Plus, içerisinde Android 8.1 Oreo ile karşımıza çıkacak ve Google...