Root'suz Android Telefonlarda Uygulama İçi Ekran Döndürme

Android telefonlarda ekranınızı döndürmek istediğiniz durumlarda, telefon ya da uygulama özellikleri buna engel olabiliyor. Ancak Rotation Control uygulaması, telefonunuza Root gerektirmeden Zorlu Ekran Döndürme özelliği getiriyor.


Android telefonunuzda Instagram gibi bazı uygulamaları yatay olarak kullanamıyor olabilirsiniz. Ayrıca ekranınızın belli bir bölümünün kırılması halinde uygulamaları yatay olarak kullanmak isteyebilirsiniz. Ancak Android telefonlar sadece portre moduna kilitleme veya otomatik döndürme seçenekleri sunuyor. Zorlu Ekran Döndürme (Force Screen Rotation) uygulaması ise ekranınızı istediğiniz gibi döndürebilmenizi sağlıyor.

Google Play'de ekranınızı döndürmeye yardımcı olabilecek birçok uygulama var. Ancak 'Rotation Control' ile ekran yönünü bildirim alanından kolayca değiştirebiliyorsunuz. Üstelik cihazınıza Root işlemi yapmanız da gerekmiyor.

Rotation Control Nasıl Kullanılır?

Öncelikle uygulamayı PlayStore'dan indirerek telefonunuza yükleyin. Uygulamayı yükleyip başlattıktan sonra "Start controlling rotation" (Döndürme kontrolünü başlat) kısmını etkinleştirmeniz gerekiyor.

rotation control kullanımı

Etkinleştirdiğinizde uygulamaya telefonunuzun durum çubuğundan erişebileceksiniz ve ekranınızı istediğiniz zaman yönetebileceksiniz. Ayrıca 'View Description' kısmı da uygulamayla ekranı hangi şekillerde döndürebileceğiniz hakkında gerekli bilgileri içeriyor.

rotation control 2

  • Guard: Bu uygulama diğer uygulamanın ekran yönünü değiştirmesini önler.
  • Auto Rotation: Ekran yönü, fiziksel yönelim sensörü tarafından belirlenir.
  • Portrait: Ekran portre modunda, dikey yöndedir.
  • Portrait (Reverse): Ekran normal portre moduna zıt olarak dikey yöndedir.
  • Portrait (Sensor): Ekran portre modunda, ancak sensör yönünü değiştirmek için kullanılır.
  • Landscape: Ekran manzara modunda, yatay yöndedir.
  • Landscape (Reverse): Ekran normal manzara moduna zıt olarak dikey yöndedir.
  • Landscape (Sensor): Ekran manzara modunda ancak sensör yönünü değiştirmek için kullanılır.

"Guard" (Koruma) modu etkinse bir uygulama yüklemek istediğinizde "yükle" düğmesine tıklayamazsınız. Yüklemek için Guard modunu veya uygulamayı devre dışı bırakmalısınız. Son olarak, cihazınıza bağlı olarak bazı modları kullanamayacağınızı belirtelim.




Xiaomi Mi TV 5 - Özellikleri ve Fiyatı
Xiaomi Mi TV 5 - Özellikleri ve Fiyatı

Xiaomi yeni Mi TV 5 serisi televizyon modellerini tanıttı. Standart ve Pro versiyonlarına sahip modeller Quantum Dot 4K QLED panelleri ve tasarım özellikleriyle dikkat çekiyor. ...

UMIDIGI'den, Yüksek Batarya Kapasiteli Telefonlar Geliyor
UMIDIGI'den, Yüksek Batarya Kapasiteli Telefonlar Geliyor

Sektöre hızlı bir giriş yapan Çinli akıllı telefon üreticisi UMIDIGI, yeni akıllı telefonlarının yolda olduğunu duyurdu. ...

Fortnite'a Batman Etkinliği Geliyor
Fortnite'a Batman Etkinliği Geliyor

Yarın tüm dünyada 80. yılını geride bırakacak Batman için Batman Günü kapsamında birçok etkinlik düzenlenecek. Popüler Battle Royale oyunu Fortnite da bu özel gün için bir etkinlik...