Oyun Dünyasında Bu Hafta Yaşanan En Dikkat Çekici Gelişmeler

Bu hafta oyun dünyası açısından oldukça yoğun geçti. Bu noktada pek çok yeni oyun tanıtılırken, bazı hayal kırıklıkları da yaşandı. Bu yazımızda ise bu hafta oyun dünyasında yaşanan en önemli gelişmelere yakından bakacağız.


Bu hafta oyun dünyasında büyük gelişmeler yaşandı, geçtiğimiz günlerde sistem gereksinimleri açıklanan Call of Duty: Modern Warfare ve Red Dead Redemption 2 ise haftanın en dikkat çekici gelişmeleri oldu. Bunların yanı sıra Blizzard’ın Çin pazarındaki sıkıntıları, Doom’un çıkış tarihinin gecikmesi ve duyurulan diğer pek çok oyun haftaya damgasını vurdu.

Bu yazımızda ise hafta boyunca oldukça çalkantılı geçen oyun dünyasında neler yaşandığını ve öne çıkan başlıkları inceleyeceğiz.

Surviving the Aftermath

Mars’ta şehirler inşa edip hayatta kalma temeline dayanan ve yapımcılığını Paradox Interactive’in üstlendiği Surviving Mars’ın devamı niteliğinde olacak olan Surviving the Aftermath, kıyamet sonrası bir zamanda şehirler ve koloniler kurmaya dayalı olan bir oyun olarak 2020 yılının sonlarına doğru çıkışını yapacak. Ancak oyunu denemek isteyenlerse bu tarihe kadar beklemek zorunda kalmayacaklar çünkü Epic Store ve Xbox Game Preview, oyunu bu yılın sonlarına doğru erken erişime açacak ve kullanıcıların deneyimine sunacak.

Oyunla ilgili henüz pek fazla şey bilinmese de ilerleyen günlerde daha çok şey öğrenmeyi umut ediyoruz. Bu noktada Ekim ayı içerisinde oyuna ait videoların ve Twitch yayınlarının yapılması bekleniyor.

Murder by Numbers

“Adım Adım Cinayet” temalı bu oyunda yapmanız gereken şey, verilen bulmacaları ve akıl oyunlarını çözerek cinayeti çözmek olacak. Oyunun hikayesi ise şöyle: “Patronun öldürüldü ve öldürülmeden önce seni işten çıkardı. Ne yazık ki yaşanan bu olay, seni baş şüpheli konumuna sokuyor ve adını temizleme zamanı geldi.”

Son olarak oyunun 2020 yılında erken erişime açılması bekleniyor.

Call of Duty: Modern Warfare

Yaklaşık iki hafta sonra çıkışını yapacak olan Call of Duty serisinin son oyunu Modern Warfare, geçtiğimiz günlerde açıklanan sistem ve depolama gereksinimleriyle oldukça dikkat çekmişti. Oyunun kurulabilmesi için tam 175 GB boş alana ihtiyaç duyulmasıysa oldukça eleştirilmişti. Daha sonrasındaysa tepkilere yanıt olarak Activision, oyunun tüm dosyalarıyla birlikte 175 GB’lık bir alan kaplayacağını ve ana oyunun boyutunun bu kadar olmayacağını belirtmişti.

Yine de bu noktada oyuna gelecek olan güncellemeleri ve indirilebilir içerikleri de dahil ettiğimizde yalnızca Call of Duty: Modern Warfare’a özel bir HDD almanız gerekecekmiş gibi görünüyor. Tüm bu soruların cevabını ise ancak ilerleyen günlerde öğrenebileceğiz.

Doom Eternal’ın çıkış tarihi ertelendi:

Doom Eternal Çıkış Tarihi

Geliştirici firma id Software, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla Doom serisinin yeni oyununa kavuşmak için artık gün sayan hayranlarını hayal kırıklığına uğratacak bir açıklama yapmış ve oyunun çıkış tarihini ileri bir tarihe ertelediklerini duyurmuştu. Oyunun asıl çıkış tarihi 22 Kasım 2019 olarak planlanmasına rağmen bu açıklamayla birlikte, oyunun 20 Mart 2020 tarihinde piyasaya sürülmesine karar verilmişti.

Hitman’in geliştiricileri yeni bir oyun üzerinde çalışıyor:

Hitman 3

Hitman serisinin geliştirici firması IO Interactive, dün yaptığı bir açıklamada Warner Bros. ile olan ortaklıklarının devam edeceğini ve bu noktada ortaklıklarının geliştirecekleri yeni bir oyunla devam edeceğini söylemişti. Şu an için oyuna dair herhangi bir bilgi bulunmuyor ancak bu oyunun Hitman olmayacağı kesin. Bu noktada IO Interactive Yöneticisi Hakan Abrak, Hitman 3’ün çalışmalarına başlanıldığını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu.

Red Dead Redemption 2 PC sürümünün sistem gereksinimleri ve Türkiye fiyatı belli oldu:

Red Dead Redemption 2

Rockstar Games, nihayet uzun bir bekleyişin ardından Red Dead Redemption 2 PC sürümünün geleceğini doğrulamış ve geçtiğimiz günlerde oyunu ön siparişe açmıştı. Dünya çapında oldukça ses getiren bu olayın ardından Rockstar Games’in oyunu için önerdiği ideal sistem gereksinimleri ve ülkemizdeki fiyatı da belli olmuştu. Yaklaşık 150 GB boş depolama alanı gerektiren Red Dead Redemption 2’nin diğer tüm sistem gereksinimlerine ve Türkiye fiyatınaysa bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Oyun dünyasında haftanın en dikkat çeken başlıklarını derlediğimiz yazımızın sonuna geldik. Bu ve bunun gibi haberleri kaçırmamak ve yaşanan tüm gelişmelerden haberdar olmak içinse bizi takip edebilirsiniz.




Firefox'a Premium Bir Sürümün Geleceği Onaylandı
Firefox'a Premium Bir Sürümün Geleceği Onaylandı

Mozilla, Firefox tarayıcısına premium bir sürüm getireceğinin ipuçlarını verdi. Almanya...

İnternet Hız Testi Nedir? Hız Testleri Nasıl Çalışır?
İnternet Hız Testi Nedir? Hız Testleri Nasıl Çalışır?

Dünyaya bağlanmamızı sağlayan internetin bazı zamanlarda ne kadar hızlı olduğunu da merak ediyoruz. Superonline, Vodafone, Dsmart, Uydunet hız testi gibi sitelerde hız testleri...

Apple Studios, 25 milyon dolarlık rekor bir CODA filmi satın aldı 2021
Apple Studios, 25 milyon dolarlık rekor bir CODA filmi satın aldı 2021

Apple Studios, yeniden rakipleri Netflix ve Amazon tarafından aranan CODA için 25 milyon dolardan fazla ödeyerek Sundance rekoru kırdı . Bu satın alma ile Apple, şirketin Apple TV +...