Sony' PSVR'a İki Yeni Özellik Ekleyecek Gibi Görünüyor

Sony, PSVR kullanıcılarının canlı etkinlikleri izlemesine olanak sağlayan ve kendi avatarınızı arkadaşlarınızın oyunlarına eklemenizi mümkün kılan iki yeni özelliği patentledi.


Sony, geçtiğimiz günlerde iki adet patent dosyası oluşturdu. Bu dosyaların biri PSVR kullanıcılarının canlı etkinlikleri izlemesini sağlarken diğeri de kullanıcıların kendi avatarlarını arkadaşlarının görebilmesini sağlamaya yarayan bir özellik oldu.

Dosyalar sırasıyla 2017 ve 2018 yıllarında patentlenmişti ancak geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı. Canlı etkinliklerle ilgili olan patentte kullanıcıların sanki oradaymış gibi hissetmesi sağlanmak isteniyor. Gerçekten orada bulunan seyircilerle etrafı sarılı olacak olan kullanıcılar, etkinliği yerinde izliyormuş gibi hissedecek.

İkinci patent dosyasının ele aldığı konuysa arkadaşlarınızın siz oyun oynarken sizi görmelerini sağlamasıyla ilgili. NPC’leri artırarak daha eğlenceli ve daha bağlayıcı bir deneyim sunmak isteyen Sony, seçtiğiniz avatarı arkadaşınıza eş zamanlı olarak göstermek istiyor.

Her patent haberimizde söylediğimiz gibi patent dosyaları her zaman hayata geçmiyor. Yine de Sony’nin gelecekle ilgili olası planları arasında bunların bulunduğunu ve Sony’nin PSVR konusunda belirli geliştirmeleri planladığını söyleyebiliriz.




Türk Tasarımcının Tasarladığı macOS 11 Ventura Konsepti
Türk Tasarımcının Tasarladığı macOS 11 Ventura Konsepti

Apple'ın MacBook bilgisayarlarında kullanılan işletim sistemi macOS, bildiğiniz gibi yaklaşık bir ay önce 10.15 Catalina sürümüne yükseltilmişti. Daha önce iOS 12 ve iOS 13 için de...

Asus ROG Phone Android Pie Güncellemesini Alıyor
Asus ROG Phone Android Pie Güncellemesini Alıyor

Android 9.0 Pie güncellemesini almamış amiral gemileri arasında bulunan Asus ROG Phone, yakın zamanda son sürümle buluşabilir. ...

Yapay Zeka, Müzik Endüstrisine de El Attı
Yapay Zeka, Müzik Endüstrisine de El Attı

Yapay zeka, müzik endüstrisinin en maliyetli alanlarından biri olan masteringe de el attı. ...