Samsung, 219 İnçlik Devasa MicroLED Ekranı

Samsung’un yeni devasa ekranı, The Wall (Duvar) ismiyle Las Vegas’ta yapılan CES 2019’da yerini aldı.


2019 yılının gelmesiyle beraber teknoloji severlerin gözü Las Vegas’a, Tüketici Elektroniği Fuarı’na çevrilmişti. Samsung’un yeni televizyonları da fuarın beklenen ürünleri arasındaydı. Samsung Electronics’in modüler MicroLED ekranlarının 219 inçlik versiyonu ‘The Wall’, şu sıralar CES 2019’da boy gösteriyor.

Bu devasa cihazın kullanılması planlanan yer elbette ki evler değil. Güney Koreli teknoloji devi, evlerde kullanılması amacıyla aynı cihazın 75 inçlik bir versiyonunu da üretti. Geçen yılın CES fuarında da benzer ekranlar görmüştük ancak o zaman gördüğümüz en büyük ekran 146 inç boyundaydı.

MicroLED ekranlar, mikrometre boyutundaki LED’lerin bağlanmasıyla oluşturuluyor. Bu MicroLED’ler tıpkı OLED’ler gibi kendi ışıklarını yayıyor ancak inorganik malzemeler kullanıldığı için OLED’lerden daha uzun süre dayanabiliyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre tüketiciler, ekranın modüler olmasından faydalanarak ekranı alışılmışın dışında şekiller ve boyutlarda kullanabiliyorlar.

Samsung şu anda hem MicroLED televizyon teknolojisini hem de QLED teknolojisini ilerletmeye devam ediyor. Bu teknolojilerden ilki süper son kullanıcı seviyesini hedeflerken diğeri ise sıradan son kullanıcıları hedef alıyor. Samsung ayrıca içeriğini zenginleştirmek amacıyla 2018 ve 2019 yılının smart TV’lerine iTunes ve AirPlay desteği de ekliyor.




Hacker 26 Milyon Kişinin Kişisel Bilgilerini Satışa Çıkardı
Hacker 26 Milyon Kişinin Kişisel Bilgilerini Satışa Çıkardı

“Gnosticplayers” takma adını kullanan bir hacker, dünyanın dört bir yanından altı farklı şirketin hizmetlerini kullanan 26 milyon kişinin kişisel verilerini satıyor. Bu kişisel...

Cyberpunk 2077'nin Hikayesi Yetişkinleri Ekrana Bağlayacak
Cyberpunk 2077'nin Hikayesi Yetişkinleri Ekrana Bağlayacak

Cyberpunk 2077’nin geliştiricisi CD Projekt RED, Cyberpunk’un oyunculara film gibi bir hikâye anlatması için çalışıyor. Oyunun düz ve sıkıcı bir çizgide ilerlemesini istemeyen baş...

WhatsApp'ın android sürümü, arama ile ilgili beklenen özelliğe kavuştu
WhatsApp'ın android sürümü, arama ile ilgili beklenen özelliğe kavuştu

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, her geçen gün yeni özelliklere kavuşuyor. Uygulamada bDünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, her geçen...