WhatsApp'tan Yalan Haberlere Karşı İki Önemli Özellik

WhatsApp, yalan haberlerin ışık hızıyla yayılmasını engellemek için Android beta uygulamasına İletildi Bilgisi ve Sık İletildi adlı iki yeni özellik ekledi.


Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, WhatsApp Business uygulamasının iOS beta ve normal WhatsApp uygulamasının Android beta sürümlerini güncelledi. Güncelleme, her iki uygulamaya da birbirinden faydalı özellikler eklerken Android Beta sürümü için gelen özellikler henüz kullanıma açılmış durumda değil.

WhatsApp Business beta sürümüne gelen 2.19.21.5 güncellemesi ile birlikte işletmeler, Kısa Link adında yeni bir özelliğe kavuşuyorlar. Kısa link özelliği ile birlikte işlemeler, müşterilerinin kendileri ile direkt olarak iletişime geçebilecekleri Wa.me uzantılı bir kısa link ve bir varsayılan mesaj oluşturabilecekler.

Google Play Beta Programı aracılığı ile WhatsApp Android beta sürümüne yayınlanan güncelleme ise uygulamayı 2.19.80 sürümüne yükseltirken İletildi Bilgisi ve Sık İletildi adlı iki yeni özelliği uygulamaya kazandırdı. Bu özellikler, WhatsApp’ta yalan haberlerin yayılmasını engellemeyi amaçlıyor.

İletildi Bilgisi özelliği sayesinde herhangi bir sohbete ilettiğiniz mesajın kaç kez iletildiğini görebilirsiniz. Ancak yalnızca gönderilen mesajların kaç kez iletildiğini görebiliyorsunuz. Dolayısı ile size iletilen bir mesajın kaç kez iletildiğini görmek için o mesajı farklı bir sohbete iletmeniz gerekecek.

Diğer özellik olan Sık İletildi ise bir mesajın çok fazla iletilip iletilmediğini görmenizi sağlıyor. Eğer bir mesaj 4’ten fazla kez iletildiyse mesajın üzerinde iletildi yerin sık iletildi yazıyor. Bu sayede kullanıcılar hızla yayılan yalan haberlerden daha kolay bir şekilde haberdar olabiliyorlar. İletildi Bilgisi ve Sık İletildi özellikleri şu an için erişime açık değil.




Fisker ve Foxconn, büyük hedeflere sahip 2021
Fisker ve Foxconn, büyük hedeflere sahip 2021

Fisker ve Foxconn, elektrikli bir araç üzerinde bir araya gelerek, HANE şirketi ve imalatçı ağır siklet, otomobil üreticisinin geçmişindeki niş imalatının çok ötesine geçmeyi...

Microsoft, Eski Faresini Oyuncu Faresi Olarak Geliştiriyor
Microsoft, Eski Faresini Oyuncu Faresi Olarak Geliştiriyor

Microsoft, eski IntelliMouse Explorer faresini 2017’de çıkarmıştı ve şimdi şirket, Pro IntelliMouse versiyonuyla faresini bir adım daha ileri taşıyarak bir oyuncu faresi yaratıyor. ...

Windows'un Son Güncellemesi, Bluetooth Cihazları Engelliyor
Windows'un Son Güncellemesi, Bluetooth Cihazları Engelliyor

Microsoft'un kullanıcılarına sunduğu son güvenlik güncelleştirmesinin bazı cihazların bluetooth bağlantılarını engellediği ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan...