Fujitsu, Intel'in İşlemcileriyle İlgili Bir Liste Yayınladı

Tokyo merkezli teknoloji şirketi Fujitsu, Intel'in 9. nesil yeni işlemcilerini de içeren ve işlemcileri karşılaştırma imkanı sunan bir liste yayınladı.


Intel'in 9. nesil işlemci serisinin ilk duyurusu, 2018'in Ekim ayında gerçekleşmişti. Şirket, yaptığı açıklamada yalnızca Core i5, i7 ve i9 serilerine ait üç model tanıtmış ve yeni modellerin önümüzdeki süreçte gelebileceği beklentisini oluşturmuştu. Teknoloji devi, geçtiğimiz günlerde Barselona'da düzenlenen CES 2019’da da Core i5-9400’ü açıkladı.

Fujitsu, yayınladığı listeyle masaüstü anakart serisi için birçok yeni 9. nesil işlemciyi gün yüzüne çıkardı. Bu işlemcilerin birçoğu çıkan söylentiler ile birlikte zaten biliniyordu. Yayınlanan liste, Intel'in fansız çalışan ve az yer kaplayan sistemler için 35 W TDP derecesine sahip yeni T serisi işlemcilerini de açığa çıkarıyor. F Serisi, Pentium gibi diğer modeller, bilindiği üzere geçen ay ortaya çıkmıştı.

Belge ayrıca, 8 çekirdekli E-2288G ve E-2278G dahil olmak üzere birkaç yeni Xeon E Serisi işlemciyi ve 4 ya da 6 çekirdeği olan E-22xxG ve E-22xx modellerini listeliyor.

Intel, yeni modellerin birçoğunu resmi olarak açıklamadı. Bu nedenle hangi işlemcinin ne zaman kullanılmaya başlanacağı henüz bilinmiyor.




Huawei'nin Akıllı Gözlüğü, Ses Tabanlı AR'a Sahip Olacak
Huawei'nin Akıllı Gözlüğü, Ses Tabanlı AR'a Sahip Olacak

Huawei, Koreli gözlük firması Gentle Monster ile işbirliği yaparak artırılmış gerçeklik destekli akıllı gözlüğünü duyurdu. İşbirliği için seçilen firmanın bir gözlük...

Samsung'un 6000 mAh Bataryası Ortaya Çıktı
Samsung'un 6000 mAh Bataryası Ortaya Çıktı

Güney Kore’deki test laboratuvarlarından gelen bir fotoğraf, Samsung’un yeni telefonlarından birinde 6000 mAh’lik bir batarya kullanacağını gösteriyor. Bu telefonun Galaxy M20s...

AirPods 2, Özel Bir Kaplamaya Sahip Olacak
AirPods 2, Özel Bir Kaplamaya Sahip Olacak

Apple'ın bu sene piyasaya süreceği düşünülen cihazlarından AirPods 2'de, Google Pixel 3'te kullanılan camı kullanıldığı iddia ediliyor. ...