Google, Arama Sonuçlarını Geliştirdi

Google uygulamasına arama yaparken daha fazla bilgiye erişebileceğiniz bir güncelleme geldi.


Google, birkaç ay önce arama yaptığınız konu hakkındaki bilgilerde daha fazla sekme sunan yeni bir ara yüz test etmeye başlamıştı. Bu yenilikler sonunda kullanıcılara sunulmaya başladı.

Arama sonuçları kalın, renkli sekme başlıkları ve farklı fontlar yerine artık yeni pastel başlık formatına sahip ve sekme çizgileri ise daha dar ama daha kalın bir tasarıma sahip. Ayrıca Takip Et butonu da sol taraftan sağ tarafa alındı. Sözü uzatmadan yapılan değişikliklere geçelim:

(Baştaki görüntüler eski, diğer iki görüntü ise yeni versiyonu gösteriyor.)

Hava Durumu

Hava durumunu arattığınızda eskiden karşınıza hareketsiz bir fona sahip bilgi kartı çıkıyordu. Şimdi ise havanın durumuna göre animasyonlara sahip olan ve daha sade bir bilgi kartı çıkıyor.

Spor

Ligler ve takımların arama sonuçlarında pek bir farklılık yok ancak belirli bir oyuncuyu arattığınız zaman artık oyuncunun istatistiklerini belirli bir sekmede bulabileceksiniz.

Kurgusal Karakterler

Filmlerde veya dizilerde yer almış kurgusal karakterleri arattığınızda artık onların kimler tarafından canlandırıldığına dair bilgi veren bir sekme bulunacak. Ayrıca bu karakterlerin kişisel özellikleri, yaşadıkları yerler, doğum tarihleri veya kaç çocuğa sahip oldukları gibi ince detaylar da artık arama sonuçlarında belirecek.

Yazarlar

Yazarları Google’da arattığınızda artık onların eserlerini görebileceğiniz bir sekme bulunacak. Yazarına göre değişecek şekilde, yazarların yazdığı sözleri veya şiirleri de artık bir sekme halinde görebileceksiniz.

Yemek

Google’da bir meyveyi, sebzeyi veya hayvansal gıdayı arattığınızda artık karşınıza arattığınız yiyecek ile alakalı tarifler çıkacak. Bu sayede bu yiyecek ile neler yapabileceğinize daha kolay karar verebileceksiniz.

Müzik

Yeni ara yüz ile birlikte artık müzik gruplarını arattığınızda, grup üyelerini gösteren bir sekme ile karşılaşacaksınız. Bu sayede grupta kimin nasıl göründüğünü daha iyi anlayabileceksiniz.

Buna ek olarak şarkı sözleri de ayrı bir sekme olarak gelecek. Şarkıyı arattığınızda şarkının sözleri aşağıda hâlâ belirecek ancak sözler için ayrı bir sekme de olacak.

Google, bu değişiklikler ile birlikte kullanıcılara daha kolay bir kullanım sunmayı planlıyor ve görünüşe göre başarılı olmuş gibi. Google uygulamanızı güncelleyerek bu özelliklere göz atabilirsiniz.




macOS Catalina'nın Herkese Açık Beta Sürümü Yayınlandı
macOS Catalina'nın Herkese Açık Beta Sürümü Yayınlandı

Apple'ın Mac cihazları için önümüzdeki sonbahar aylarında kullanıma sunacağı macOS Catalina'nın Public Beta sürümü yayınlandı. ...

Android Q Beta Güncellemesi Alacak Xiaomi Cihazlar
Android Q Beta Güncellemesi Alacak Xiaomi Cihazlar

Çin menşeli akıllı telefon üreticisi Xiaomi'nin Android Q beta sürümüne katılacak olan cihazları belli oldu. ...

Bethesda, Fallout 76'yı 900 Saat Oynayan Oyuncuyu Banladı
Bethesda, Fallout 76'yı 900 Saat Oynayan Oyuncuyu Banladı

Ticari açıdan adeta bir felakete dönüşen Fallout 76 vakası, bir de garip yönetim hatalarıyla gündeme geldi. Bir Fallout hayranı, oyunu çok oynadığı için banlandı. ...