Gelecek İçin Gözünüzü Açık Tutacak 10 Konsept Otomobil

Gelecek İçin Gözünüzü Açık Tutacak 10 Konsept Otomobil

Bugün arabalardaki konsept otomobil teknolojileri akıllara durgunluk veriyor. Bunu şahsen onaylayabilirim çünkü yakın zamanda iki yeni araba satın aldım. İlki 2016 Nissan Maxima SL ve diğeri 2016 Nissan Pathfinder RL. Her iki araba da 2013 Honda Accord ve Civic’imden büyük yükseltmelerdi. Ama beni gerçekten şaşırtan şey, sadece 3 kısa yıl içinde teknolojide yaşanan gelişmelerdi. Sadece kendi kendine giden arabalara daha yakın değiliz, aynı zamanda arabaların artık bilgisayar olma derecesi beni uçurdu.

Demek istediğim, araba sürerken kimin favori spor takımının haberlerini kontrol etmesi gerekiyor? Şahsen bunu arabam kendi kendine sürerken eğlenceli ve kullanışlı olarak görüyorum ama şimdi? Hayır teşekkürler. Her halükarda, konu otomobil teknolojisi ve sektörün geleceği olduğunda, yolun sonunda neler görebileceğimize bir göz atmak için konsept dünyasına bakmanız yeterlidir.

Bize neler bekleyebileceğimizi net bir şekilde gösteren 10 konsept otomobil seçtik.

Acura Precision

Ne “için panzehir olacağa benziyor Acura ‘ (araba ve sürücü göre) kimlik krizi”, Acura’ Hassas konsept otomobil katılaşır sedan benzersiz büküm. Neredeyse süper alçak duruşu ve 84 inç genişliğiyle Precision, standart dört kapılı aracın sınırlarını zorluyor. Bu araçtaki teknoloji de etkileyici. Acura’nın “dijital insan-makine arayüzü” (HMI), temelde kişiyi “tanıyarak” ve GPS, ses ayarları ve araba performansı gibi kişisel özellikleri yükleyerek giren kişi için aracı özelleştiriyor. Tüm olasılıkla yayın tarihi 2018’de olacak, ancak şu anda resmi bir tarih belirlenmedi.

BMW i-Vision

BMW genellikle araçlarında en yeni ve en büyük yeni küçük oyuncaklara sahip olarak görülür. Ve i-Vision’daki konseptler bir istisna değildir. 21 inçlik bir panorama ekrana sahip 3 boyutlu gösterge paneli ekranı ile, bir kişinin sürüş sırasında dikkatinin dağılması konusunda endişelenmesi gerektiğini düşünebilirsiniz. Görünüşe göre bu bir sorun değil, çünkü BMW sadece bir Çarpma Yardımı (bu, arabanın tamponunu dürtmekten daha fazla bir şeyin resmini çekecek, umarım takip etmek için bir plaka numarası sağlayacaktır) dahil etmedi. Hava durumu ve tüm trafik koşullarını hesaba katan, gerçek zamanlı navigasyon sağlayan yardımcı sürüş, herhangi bir tehlike fark ettiğinde yardımcı olabilir.

Bu yeterli değilse, çoğunlukla uzun mesafeli otoyol sürüşü için olan Otomatik modu da vardır. Sürücünün, tekrar ihtiyaç duyulana kadar gözlerini monoton yoldan ayırmasını sağlar. Araba, yeniden hüküm sürmeleri gerekmeden önce sürücüyü birkaç saniye uyaracaktır. Bu otomobili tek başına görme ihtimalimiz olmasa da, BMW’nin bu farklı özellikleri bir an önce gelecek modellerine ekleyeceğinden emin olun.

Buick Avista

Buick’s Avista , Chicago Otomobil Fuarı’nda belirtilen bilgilere göre “çağdaş bir grand tourer” olarak listelenmiştir . Arka tekerlekleri sürmek için 400 beygir gücü vaat eden çift turbo şarjlı bir V-6’ya sahiptir. Prototip 3.0 litrelik motor, yakıt tasarrufu sağlayan silindir devre dışı bırakma, durdurma / çalıştırma teknolojisi iddia ediyor ve yeni bir elektronik hassas vites değiştirme sekiz vitesli otomatik şanzıman ile matlaştırılması gerekiyor. Tüm bunlar bir yana, bu coupe’nin iç mekanı hapşırılacak bir şey değil.

Gösterge paneli ekranındaki dokunmatik ekran kontrolleri, gelişmiş gürültü önleme teknolojisi, iyonik hava temizleyicileri ve aromaterapi ile bu otomobil aynı zamanda daha hassas vücut hareket kontrolü sunması beklenen “manyetik sürüş teknolojisine” sahiptir. Buick’in web sitesinde zaten belirtilmiş olduğu gibi, Avista’yı kesinlikle yolda görmeyeceğiz, ancak bu modelin gelecekte yeni arabalara ilham vermesi gerektiğine inanıyorlar.

Cadillac Kentsel Lüks Konsept

Cadillac’ın Urban Luxury Concept için elektrikli destek teknolojisine sahip turboşarjlı 1.0L 3 silindirli motor, motor çalıştırma-durdurma işlevi, fren enerjisi rejenerasyonu ve kuru çift kavramalı şanzımanı içeren konsept hibrit tahrik sistemi ile , bu kombinasyon potansiyel olarak bir şehir sokaklarında 56 mpg ve otoyolda 65 mpg yakıt ekonomisi. Gerçekten benzersiz olan, arabanın içine yerleştirilmiş bir bebek araba koltuğu yerleştirme istasyonu olan ve bunu harika bir aile vagonu yapan Orbit BabySmart Hub’dır. Bu arabanın çıkış tarihi planlanmadı.

Kia Telluride

Kia Telluride bir a “plug-in” arabanın örnek ve bizim için “sağlıklı” olabilir de biridir. Ocak ayında Detroit Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkmasıyla birlikte, şık tasarımı, devasa sunroofu ve geniş iç mekanıyla izleyicilerle dalga geçti. Akıllı Sensörleri kullanan bu araba, yolcuların vücutlarını izliyor ve bununla birlikte, bir kişinin genel sağlığına gerçekten yardımcı olabilecek düşük seviyeli bir ışık terapisi yayacak olan arabaların LER’ini (ışık yayan gençleştirme) etkinleştiriyor.

Telluride’nin Swipe Command teknolojisi vücuda faydalı olmasının yanı sıra, sizi bir bilim kurgu filmine girmiş gibi hissettirebilir. Arabanın kaydırmalara ve diğer çeşitli el komutlarına yanıt verdiği söyleniyor. Ne yazık ki, bu güzelliğin çıkış tarihi henüz kesin olarak belirlenmedi, ancak ‘400 kombine beygir gücü 3,5 litrelik V6 hibrit elektrikli güç aktarma organı motoru, gelişmiş dört tekerlekten çekiş gibi diğer özelliklerinin üzerinde durmayı seçebilirsiniz. ve mağara yedi yolcu koltuğu.

Peugeot Traveller i-Lab

Peugeot’nun Traveler i-Lab konsepti tamamen farklı bir canavar türüdür. Wi-Fi, araçlarda neredeyse yaygın hale gelirken, bu, yolcu bölmesi koltuklarının dördünde endüktif yuvalara izin vererek ante’yi yükseltir, böylece herkes cep telefonlarını şarj edebilir ve ön yolcu için Bluetooth’lu 32 inçlik bir tablet . Bu teknoloji standartlarına uygun araç aynı zamanda bir Samsung Gear VR (sanal gerçeklik) başlığını da destekleyebilir. Web sitelerinde etiketlenmiş olan bu VIP servis aracı aynı zamanda sürücü için GPS ve ses tanıma içerir. Bu, çıkış tarihi için çok yeni olan başka bir araç, ancak bazı özelliklerini filo modellerinde görmek kesinlikle ilginç olacaktır.

Rinspeed ETOS

Rinspeed ETOS de inanılmaz derecede benzersiz olduğu söylenir ve bu sadece kendine ait bir drone sahip başlangıç noktası beraber. Bu araba, hızlı değişen teknolojik gelişmeleri göstermek için özel olarak tasarlandı. Bu otomobil, kendisini sürücüye adapte etmesine izin veren teknolojiye sahip otonom kabiliyete sahip. El hareketleri veya bir düğmeye basma gibi manuel girişlere yanıt verdikten sonra sürücünün ihtiyaçlarını önceden tahmin etmeyi öğrenme yeteneğine sahiptir. Sadece bu da değil, aynı zamanda koltuk malzemeleri çevre dostu bir işlemle bronzlaşıyor ve karanlıkta parlıyor. Yine, bu otomobil yenilikçi fikirlerin vitrini olduğu için yakın zamanda piyasaya çıkmayacak, ancak özellikler yakın gelecekte kullanılabilir hale gelebilir.

Toyota FV2

Konsept otomobillerin sonuncusu bizi , yoğun talep nedeniyle Chicago’nun 2016 Otomobil Fuarı’na geri getirilen Toyota’nın FV2’sine getiriyor . Web sitelerinde bile (bu makale itibariyle) bir konsept araç olarak olmadığı düşünüldüğünde, sadece orijinalinde bulunan fikirlerin bazılarını sergilemek için geri getirilmiş olmalı. Sürücüyü ve aracı birleştirme fikri gibi, bu araba direksiyon simidi yerine sürücünün hareketiyle kontrol ediliyor. Yenilikçi bir duygusal bağlantıyla otomobil, sürücüsüne yüz ifadelerine, hareketlerine ve geçmiş olayları hatırlamalarına göre yanıt verebilecek. Bu model için teknik özellikler mevcut değildi, ancak arkasındaki fikir kesinlikle benzersiz.

Volkswagen Tiguan

Volkswagen’in Tiguan’ına bazı ilginç güncellemeler yapıldıBu, kesinlikle bu küçük SUV’yi teknolojinin “en ileri noktasına” yerleştirdi. 148 beygir gücü, 184 lb./foot, 2.0 litrelik motoru ile önden 54 beygir gücü sağlayan, arkada 114 beygirlik güç sağlayan iki elektrik motoru da bulunuyor. Güvenlik özellikleriyle daha fazla ilgilenenler için Tiguan, otonom acil frenleme ve yaya izleme özellikli ön asistana, yaya koruması için aktif bir kaporta, şerit asistanı ve çarpışma sonrası otomatik frenlemeye sahiptir. Ve bu sadece kaputun altında olan şey. İçeride, aynı zamanda “hareket kontrollü” (Car-Net® App-Connect, Mirror Link ™, Android Auto ™ ve Apple CarPlay® gibi uygulamalar için hazır olan) 9.2 inç HD dokunmatik ekran var. Ocak ayı itibariyle, henüz bir çıkış tarihi belirlenmedi ve Volkswagen’in web sitesinde not edilecek herhangi bir tarih yoktu.

Volvo Concept Estate

Volvo’nun Konsept Mülkü listemizdeki sonuncudur. 2014’te piyasaya çıkan otomobillerle biraz daha eski bir konsept, ancak kesinlikle Volvo’nun gelecek için planları hakkında bir fikir veriyor. IntelliSafe ile başlayarak, 2020 yılına kadar daha az kaza yaşanmasını sağlamaya yardımcı olmayı planlıyorlar. Bu, otoyolda sürerken şeritleriniz içinde kalmanıza yardımcı olan Uyarlanabilir Hız Kontrolü ile sağlanacak, 360 ° Çevre Görüş teknolojisi, çevrenizdeki tüm engelleri görmenizi sağlar. Son olarak, Sürücü Uyarı Kontrolü sizi uyaracak ve yolda uykulu veya dikkatsiz olduğunuzu algıladığında mola vermenizi isteyecektir.

Teknolojilenmek için buraya tıklayın https://listelendin.com/kategori/teknolojilendin/

Gelecek İçin Gözünüzü Açık Tutacak 10 Konsept Otomobil yazısı ilk önce Resimlink üzerinde ortaya çıktı.




Dünyadaki En İyi 10 Limuzin
Dünyadaki En İyi 10 Limuzin

Limuzin her zaman özellikle aşırılıklar için yapılmış lüks bir araç olmuştur. Bununla birlikte, bazı limuzinler onu normal lüks standartlarının tamamen ötesine götürür ve...

USB Bellek İle Windows 10 Kurulumu Nasıl Yapılır?
USB Bellek İle Windows 10 Kurulumu Nasıl Yapılır?

Windows 10 günümüzde hemen her bilgisayarda kullanılması gereken işletim sistemi konumunda. Çünkü hem kullanışlı hem de kurulum işlemi çok kolay. Windows 10 format atma işlemi...

Telefonunda Bulunması Gereken 5 Hayat Kurtaran Uygulama
Telefonunda Bulunması Gereken 5 Hayat Kurtaran Uygulama

Uygulama marketleri içerisinde milyonlarca uygulama bulunuyor ancak bu uygulamalar içerisinde önemli ve işlevsel olanları bulmak fazlasıyla zor. Güzel bir uygulama bulup kullanmaya...